Najlošija u zemlji je bolnica u Biogradu s tek 40 posto cijepljenih djelatnika

Početkom listopada u bolnice će zaposlenici samo uz COVID potvrdu.

Svi koji nisu preboljeli ili cijepljeni testirat će se – na račun poreznih obveznika. Plaćat će ih, kako doznajemo prvih mjesec i pol, dva. Plan Vilija Beroša je dati im toliko vremena da se ipak predomisle i cijepe.

Najnovija statistika hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuje da su među najbolje cijepljenima bolnica Nova Gradiška s 88 posto cijepljenog medicinskog osoblja, varaždinska bolnica za medicinsku rehabilitaciju s 84, Fran Mihaljević s 80 i bolnica u Pakracu sa 79 posto.

Kod KBC-ova najbolje stoje riječka i osječka bolnica, izvijestila je Nova tv.

Najlošije stoje bolnica u Biogradu s 40 posto cijepljenih, Gospić s 47, Bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Rafel Strmec s 54 posto te Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

No iz Biograda su nam poručili da su se mnogi su se cijepili i izvan bolnice, te je oko dvije trećine zaposlenih preboljelo ili cijepljeno.

Od KBC-ova najslabije ide Splitu, s manje od 50 posto cijepljenih s dvije doze. No i oni imaju bolju računicu.

”Preko 95 posto doktora je steklo imunost i 90 posto radno aktivnih medicinskih sestara. Od tih 95 posto imunih doktora cijepljenjem je steklo imunost 75 posto, a preboljelo 20 posto”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...