National Geographic snimio epizodu o Hrvatskoj, Zadarsku županiju predstavit će kroz Paklenicu

Za Hrvatsku se često kaže da je zemlja neotkrivenih ljepota, no zahvaljujući National Geographicu, cijeli svijet će ih uskoro moći otkriti i to u formatu kakav nije viđen do sada. Naime, jedna epizoda treće sezone serijala Europa iz zraka u potpunosti će se baviti Hrvatskom, a posebno je zanimljivo vidjeti koja mjesta je produkcijski tim odabrao za snimanje.

Epizoda o Hrvatskoj će gledatelje diljem svijeta upoznati sa Stonom, Metkovićem, bajkovitim Motovunom, Pulom, osječkom obalom Drave, Lonjskim poljem, dolinom Neretve, a snimljene su i impresivne snimke spajanja Pelješkog mosta, rušenja tornja zagrebačke katedrale i popravaka penjačke stijene u NP Paklenica.

Zanimljivo je i to da će večer 19. rujna na programu National Geographica biti u potpunosti posvećena Hrvatskoj. Naime, emitirat će se čak tri emisije zaredom čija se tema bavi Lijepom našom.

U 21 sat nas najprije čeka epizoda emisije Gordon Ramsey: Neistražene kuhinje snimana u Hrvatskoj, u 22 sata kreće epizoda o Hrvatskoj iz serijala Europa iz zraka, a nakon toga, u 23 sata epizoda emisije Automobili iz snova – Unutar tvornice, u kojoj će se govoriti o Rimac automobilima.

Inače nova sezona prikazuje neke od najboljih kulturnih i zemljopisnih znamenitosti u Europi kroz zapanjujuće hyperlapse fotografije iz zraka. Impresivne snimke iz zraka nude jedinstven uvid u to kako su tradicija, inženjering i prirodne znamenitosti pomogle oblikovati kontinent, pomažući oslikati dinamičan portret regija i ljudi koji su ih očuvali.

U ovoj sezoni čeka nas šest epizoda, a posvećene su Hrvatskoj, Norveškoj, Portugalu, Švicarskoj, Irskoj i Islandu. Ovakva promocija velika je stvar za Hrvatsku ako se uzme u obzir da National Geographic putem svih svojih platformi dopire do oko 433 milijuna kućanstva u 171 državi svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...