Noćni klubovi se otvaraju kada se 80 posto mladih cijepi; HZJZ: “Samo 20 tisuća ih je primilo cjepivo”

Noćni klubovi se otvaraju kada se 80 posto mladih cijepi, rekla je za RTL Direkt Dijana Mayer iz Zavoda za javno zdravstvo.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno samo 20 tisuća mladih i s obzirom na taj podatak Mayer kaže da smo daleko od plesa u klubovima.

“Bila bih najsretnija da imamo 80 posto stanovništva procijepljeno, onda bi vam sa sigurnošću mogla reći datum, a ovako ne vidim da bi to moglo biti skoro”, pojasnila je Mayer.

Noćnim i disco klubovima i barovima iz tzv. kategorije “barovi” dopušten je rad do zore, ali samo na otvorenim prostorima i uz EU digitalnu COVID potvrdu.

Zvuči ok, ali u praksi baš i nije tako.

Ugostitelji kažu da ima jedna zamka. Noćni klubovi koji rade na otvorenom iza ponoći mogu raditi isključivo ukoliko se nalaze izvan naseljenog područja, a takvih je klubova po procijeni Nacionalne udruge ugostitelja jedva pet.

“Teško je kontrolirati, to je gotovo nemoguće kontrolirati, mladi odlaze u klubove da bi se družili i zabavljali, o nošenju maske i držanju razmaka besmisleno je govoriti”, objašnjava Dijana Mayer, epidemiologinja HZZJZ-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...