Oldtimer rally “100 kilometara Zadra”; Pavić: “Rijetki primjerci dosežu cijenu višu od 30 tisuća eura. Ima tu i popularnih Buba, Spačeka, Fića…”

Oldtimer klub Zadar organizira u subotu 11. rujna u 10 sati jubilarni 20. po redu oldtimer auto rally “100 kilometara Zadra”.

Susret povijesnih vozila održat će se na relaciji Zadar-Nin, a ljubitelji oldtimera moći će ih pogledati u jutarnjim satima na Puntamici kraj Yachhting bara, i u organiziranoj vožnji Poluotokom preko Pozdrava Suncu.

Nakon toga “vječiti mladići” dolaze u Nin oko 11 sati na izložbu pored kipa Grgura Ninskog, ali i kako bi odvozili ispite spretnosti, koji će se bodovati za Prvenstvo HROS-a.

Okupljanje u Ninu obogatit će i OPG “Šinjorina smokva”, svojim delicijama od smokava i prezentacijom ostalih svojih eko proizvoda.

U poslijepodnevnim satima, rally se nastavlja put Petrčana, na svečanom ručku oko 17 sati, te podjeli nagrada u konobi Kraljevski vinogradi.

Predsjednik oldtimer kluba Zadar Siniša Pavić otkrio nam je i još zanimljivih detalja.

Okupljamo se ispred Yachtinga već od osam sati ujutro, očekujemo oko 40-ak vozila iz cijele Hrvatske, automobili su još iz pedesetih godina prošlog stoljeća, pa na ovamo. Da bi netko vozilo postalo oldtimerom mora biti starije od trideset godina. Ti oldtimeri znaju postići cijenu, ako su stvarno rijetki primjerci, i višu od trideset tisuća eura. Ima tu i popularnih Buba, Spačeka, Mercedesa, Alfi, BMW -a, Volkswagena, Fića itd. Tu su i raritetna vozila iz Engleske, Francuske, Italije, Njemačke, SAD-a. To su motori od 1500 do 2000 kubika, potrošnja im je od deset do trinaest litara po gradu U ovom trenutku naš oldtimer klub ima preko osamdeset članova, uglavnom se sami financiramo od članarina, uz neke donacije sa strane, ali ne toliko značajne, govori Siniša.

Prati se i popularna grupa na Facebooku Đir oko Borika.

Pratimo tu grupu, ima naših članova i u Điru oko Borika, ima nas svih dobnih uzrasta, nisu svi kako bi rekao stariji, ima tu vozača i u tridesetim godinama života. Vrlo poznato ime u našem klubu je naš član i odličan vozač, zaljubljenik u automoto sport Arman Bogdanić. Ali sjetio bi se i legendarnog zadarskog vratolomca, koji je davnih godina izvodio ludorije po našim ulicama ,Anđela Puharića. On je fenomen od čovjeka, sinoć smo se čuli, u Zadru je na liječenju, Anđelo sad ima šezdeset i nešto godina, govori Pavić.

Svi ti naši oldtimeri imaju i neke primamljive ponude.

Tako je, imamo čestih upita i za snimanje starih filmova, vjenčanja i rođendana, završio je Siniša Pavić, predsjednik Oldtimer kluba Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...