Optužio Novoselovića za silovanje samohrane majke; Sinovčić pravomoćno osuđen za klevetu, mora platiti sedam tisuća kuna

Reno Sinovčić je nakon sedam godina pravomoćno osuđen za klevetanje Antuna Novoselovića.

Kako su izvijestili sa suda, Županijski  sud u Šibeniku je donio presudu kojom je odbijena žalba okrivljenika Rena Sinovčića na presudu Općinskog suda u Zadru kojom je isti proglašen krivim za kazneno djelo klevete  iz čl. 149. st. 2. u svezi st. 1. u svezi čl. 52. Kaznenog zakona/11.

Navedenom potvrđenom presudom okrivljenik Reno Sinovičić je osuđen na novčanu kaznu od 7.000,00 kuna te je naloženo dnevniku Zadarski list da u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude objavi izreku presude o trošku okrivljenika Rena Sinovčića.

Prvostupanjskom potvrđenom presudom Općinskog suda u Zadru koju je 18. svibnja 2021. donio sudac Ante Bačić  okrivljenik Reno Sinovčić je proglašen krivim  što je u razdoblju od 12. svibnja 2014. do 19. svibnja 2014. u medijima i to na internetskim portalima Voxportal.hr, dnevniku Vox i dnevniku Vox Zadarski regional, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužitelja Antuna Novoselovića, znajući da iznosi neistine, koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja i postupajući u toj namjeri, ponavljao tvrdnje da je privatni tužitelj Antun Novoselović prije šest godina silovao jednu samohranu majku, koja je pred njime bježala i skupljala krvavu robu, radi čega je kriminalac najgore vrste, pa je tako:

a) dana 12. svibnja 2014., u Zadru, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužitelja Antuna Novoselovića, znajući da iznosi neistine, koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja i postupajući u toj namjeri, u kontekstu istih neistinitih i uvredljivih navoda, dao intervju dnevniku i portalu VOX, čiji je direktor, ponavljajući te iste klevetničke i uvredljive navode, dodajući „da žrtva Novoselovićeva silovanja godinama živjela u strahu, da je zločin počinio kada je bio načelnik kriminalističke policije“,

b) dana 14. svibnja 2014. u Zadru, u cilju i namjeri kao pod a) u kontekstu istih neistinitih i uvredljivih navoda, dao intervju dnevniku VOX ZADARSKI REGIONAL, čiji je inače direktor, ponavljajući klevetničke i uvredljive navode pod a) te dodajući da „da je bitan monstruozan zločin, a ne vijećnica, da je Novoselović dolazio silovanoj ženi pijan lupati na vrata usred noći, da je taj čovjek monstrum“,

c) dana 19. svibnja 2014. u Zadru, u cilju i u namjeri kao pod a), u kontekstu istih neistinitih i uvredljivih navoda, dao ponovno intervju Vox portalu, čiji je inače direktor, ponavljajući klevetničke i uvredljive navode pod a), te dodajući da „se je Novoselović ponio onako kako se i očekuje od krivca, Novoselović me je istraživao, pratio i prisluškivao, ali nije ništa doznao i nije me prijavio, bitan je monstruozan zločin, a ne vijećnica, Novoselović je zastrašivao žrtvu jer je dolazio pijan lupati silovanoj ženi na vrata usred noći, taj čovjek je pravi monstrum, žena je patila i nakon odlaska toga monstruma iz policije, jer su tamo ostali ljudi kojima on upravlja“.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...