Puntamičani u drugom kolu HT Premijer lige svladali Šibenku i došli do prve pobjede u novoj sezoni elitnog razreda hrvatske košarke

Košarkaši Sonik Puntamike u drugom su kolu HT Premijer lige na domaćem terenu svladali Šibenku rezultatom 63:49 i došli do prve pobjede u novoj sezoni elitnog razreda hrvatske košarke. Kuliševi momci već su od prve minute dali do znanja da je poraz u Osijeku bio tek „loš dan u uredu“ i na krilima čvrste obrane, koja je ostavila goste na manje od 50 poena, bez previše drame došli do vrijednog trijumfa.

Puntamičani su jako dobro otvorili utakmicu. Malobrojni okupljeni još nisu ni pronašli svoje mjesto u dvorani kada je trener Damir Milačić bio primoran pozvati igrače na kratki razgovor. Od sudačkog podbacivanja nisu prošle niti dvije minute, no četiri poena Ivana Vučića i dva Dina Palčića bila su jasan pokazatelj strategu momčadi s Baldekina da se nešto treba mijenjati. Načas je uzvratio Pavao Paić, no novi ubačaji Vučića pokazali su da domaćini plove pravim smjerom. Čvrsta obrana Sonika u potpunosti je osujetila šibenske napade te su gosti u prvih osam minuta ubacili tek dva poena iz igre, pa je pogled na semafor otkrivao ugodnih 14:5 iz zadarske perspektive. Većinu puntamičkih koševa ubacio je raspoloženi Vučić koji je već tada na kontu imao osam poena, a kada je mladi Sinjanin početkom druge dionice pogodio iz velike udaljenosti, semafor je prvi put pokazivao dvoznamenkastu prednost za Zadrane (19:9).

Naredne minute donijele su ponešto fluidniju košarku, a takva je igra odgovarala domaćinima koji su na krilima deset vezanih koševa probuđenog Marčinkovića učas pobjegli na plus 15 (29:14). Tek je trica kapetana Bašića tri i pol minute prije kraja prvog dijela dala kratkotrajni impuls Milačićevim momcima, no iskusni Šibenčanin nije imao raspoloženog suigrača pa se na veliki odmor otišlo s 32:19 za zadarski sastav. Otvaranje nastavka donijelo je pravi tricaški „blitzkrieg“ Sonika koji je na krilima Marčinkovića, Vučića i Palčića učas otišao na plus 19. Trener Milačić je reagirao minutom odmora, no ni ona nije pomogla „Građanima“ koji su na koncu domaćinima dopustili seriju 11:0 nakon koje je semafor pokazivao 46:22. Nakratko su uzvratili Jambrović, Bašić i Arslanagić, no agresivna obrana Sonika u posljednjih pet minuta treće dionice u potpunosti je „smočila barut“ Šibenčana za lagodnih 54:32 uoči posljednjih deset minuta.

Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla zadarskog sastava koji je u završnici ponešto „podigao nogu s gasa“ i omogućio gostima da sa 17 poena u četvrtoj četvrtini ublaže poraz. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Ivan Vučić i Pavle Marčinković koji su ubacili po 21 poen, dok je bolji od ostalih kod Šibenke bio Domagoj Bašić s 12 koševa.

ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Nikola Perlić, Marko Mustapić i Antun Toni Reić.

SONIK P.: P. Marić 5, Palčić 9, Šarlija 1, Marčinković 21, Vučić 21, Jurič 2, Zelanto, Keserović, Ninčević, Brajčić, Pavin, Prskalo 4. Trener: Stipe Kuliš.

ŠIBENKA: Arslanagić 8, Bašić 12, Jambrović 6, Pleadin 7, Paić 9, Klarin, Rebić, Živković, Gulin 4, Grgurica, Solomon, Antić 3. Trener: Damir Milačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...