Cestitka_Uskrs

Rendez-vous au cinéma u Kino Zoni; Iduća dva tjedna pogledajte kultne francuske filmove u Kneževoj palači

Sedmo izdanje manifestacije “Rendez-vous au cinéma”, u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra, Kino Mreže i Kina Tuškanac, stiže i u zadarsku Kino Zonu! Tijekom iduća dva tjedna, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače prikazat će se četri izuzetna ostvarenja francuske kinematografije: Goddardov “Ludi Pierrot”, Jeunetova “Amelie”, Ozonovih “8 žena” te Dionov dokumentarac “Sutra”!

Čast otvaranja, kao svojevrsni hommage nedavno preminulom Jean-Paul Belmondu, dobio je “Ludi Pierrot” koji je na rasporedu već ove srijede, 29.09. od 20 h.

Ferdinand Griffon je nesretno oženjen i nedavno je otpušten s posla u jednoj televizijskoj kući. Po završetku bezumne zabave pune plitkih rasprava, osjeti potrebu za bijegom te odluči pobjeći s bivšom djevojkom Marianne Renoir, ostavljajući svoju ženu, djecu te buržoaski način života.

Nakon što je Marianne u svom stanu pronašla leš, Ferdinand uskoro otkriva kako Marianne progone teroristi iz OAS -a, od kojih jedva pobjegnu. Marianne i Ferdinand, kojeg naziva Pierrot – nepoželjan nadimak koji znači “tužni klaun” – kreću u kriminalni pohod od Pariza do Sredozemnog mora u automobilu mrtvog čovjeka.

Majstorsku režiju potpisuje kultni Jean-Luc Goddard, a u glavnim ulogama briljiraju Jean-Paul Belmondo, čija je nedavna smrt rastužila zaljubljenike u film diljem svijeta, i Anna Karina, Goddardova filmska i životna muza.

Dan kasnije, 30.09. u isto vrijeme i na istom mjestu, program prvog tjedna zaključit će romantična komedija „Amelie“ koja je godinama osvaja srca generacija diljem svijeta!

Amélie je nevina i naivna djevojka u Parizu sa svojim osjećajem za pravdu. Odlučuje pomoći onima oko sebe i usput otkriva ljubav.

“Amélie” je priča istoimenoj djevojčici čije je djetinjstvo potisnuto zbog očeve pogrešne zabrinutosti zbog srčane mane. S tim brigama Amélie u stvarnom životu teško ostvaruje bilo kakav kontakt s drugim ljudima. To je navodi da pobjegne u vlastiti imaginarni svijet i sanja o ljubavi i ljepoti. Kao mlada djevojka, Amélie se seli u središnji dio Pariza i zapošljava kao konobarica. Nakon što je pronašla izgubljeno blago koje pripada bivšem korisniku njenog stana, odlučuje mu ga vratiti.

Režiju i fantastični scenarij potpisuje Jean-Pierre Jeunet, čarobnu fotografiju Bruno Delbonnel, a u ulozi života briljira Audrey Tautou!

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...