S radom počela Katolička škola u novoj zgradi na Bokanjcu, mnogi roditelji nisu uspjeli upisati djecu

Katolička osnovna škola Ivo Mašina u Zadru počela je s radom prvog dana nove školske godine u ponedjeljak  6. rujna u novoj školskoj zgradi koja se nalazi u predjelu Novo naselje na Bokanjcu u Zadru. To je najveća suvremeno opremljena novoizgrađena odgojno – obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u vrijednosti 50 milijuna kuna.

Trenutno školu pohađa 150 učenika u šest razrednih odjeljenja. Upisana su nova dva prva razreda, svaki s po 25 učenika i jedan peti razred. U novu školsku zgradu preselili su se učenici 2., 3. i 4. razreda koji su pohađali Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina koja je djelovala u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević na poluotoku u Zadru, od utemeljenja škole 2018. godine odlukom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Među 150 učenika je 88 novoupisanih, a još mnogi zainteresirani roditelji nisu uspjeli upisati dijete u katoličku školu zbog kapaciteta škole koju će u budućnosti pohađati 500 učenika. Svake godine upisivat će se prva dva razreda.

Prvog dana škole nastavnici, učenici i roditelji okupili su se ispred školske zgrade gdje su školarci izveli prigodni program ‘Radosni početak’ s recitacijama, uz ohrabrenje prvaša te pozdrav nove školske godine. Prisutnima se obratio don Roland Jelić, ravnatelj Katoličke osnovne škole Ivo Mašina.

„Čestitam našim prvašićima koje srdačno pozdravljam. Želim svima dobrodošlicu u novu školu i uspješan početak osnovno – školskog obrazovanja“ poručio je don Roland, pozdravljajući roditelje, učenike koji su dosada pohađali školu u zgradi sjemeništa i tridesetak djelatnika škole.

„Prvi dan škole i početak nove školske godine za nas je uzbuđenje. Volio bih da u svoju pamet i srce upišete još nešto – povijest“ istaknuo je ravnatelj Jelić, rekavši da nova škola ima povijesno značenje u životu odgojno – obrazovnog sustava u Zadarskoj županiji, odnosno Nadbiskupiji.

„Nova školska zgrada, vi roditelji, vaša djeca, pišete povijest ove ustanove. Pred nama je prva generacija prvaša koja će s ponosom krenuti u novu Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina. Kada smo radili po školi ovih dana, neki roditelji su govorili: ‘Dugo smo čekali kad će se izgraditi ovakva škola. I mi smo se nadali da ćemo jednog dana krenuti u takvu školu. Ali, hvala Bogu, to su doživjela naša djeca’“ rekao je don Roland, zahvalivši roditeljima na povjerenju da mogu zajedno s njima odgajati djecu i stvarati budućnost. „Djeca su budućnost obitelji, Crkve i države. Dok ima djece, ne trebamo se bojati za našu budućnost. Lijepo se osjećajte kod nas. Nadam se da ćemo se lijepo družiti kroz školsku godinu pred nama“ poručio je ravnatelj Jelić.

Školu Ivo Mašina pohađaju djeca iz Bokanjca, ali i drugih dijelova Zadarske nadbiskupije jer katoličku školu upisuju djeca po izboru roditelja kao svoju vrijednosnu odluku, ne upisuje se primarno po mjestu stanovanja učenika.

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...