Slavlje Paole Borović u prvom službenom nastupu pred zadarskim navijačima: “Uživala sam u svakom trenutku”

U Zadru je u četvrtak, u sklopu Europskog održan prvi atletski miting EAP 2021. na kojemu su brojni gledatelji puna tri sata uživali u vrhunskoj atletici.

Uz hrvatske atletičare, reprezentativce i osvajače odličja s državnih prvenstava, nastupili su i ponajbolji atletičari iz Nizozemske, Belgije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Velike Britanije, Mađarske, Malte i Španjolske, a u uvertiri mitinga u dječjim utrkama nastupili su

U ženskom troskoku, u prvom službenom nastupu pred zadarskom publikom, slavila je Zadranka Paola Borović s rezultatom 13,27 m.

– Hvala mojim Zadranima na podršci. Uživala sam u svakom trenutku natjecanja. Nadam se da je ovo početak velikih atletskih mitinga u Zadru, rekla je nakon nastupa raspoložena Paola.

Mlada Matea Čerina, članica AŠK Benkovac, je u utrci na 100 metara bila četvrta.

Marcela Rušev je u istoj disciplini bila osma, a Karla Šinkić, deseta. Obje su članice zadarskog AK Fortius. Odličan plasman ostvario je atletičar AK Alojzije Stepinac Branimir Nakićen koji je bio peti u muškoj utrci na 100 metara.

Valja istaknuti i nastupe veterana Željka Birkića iz AK Rogovo Sv. Filip i Jakov i 71-godišnjeg Rajka Pantalona iz Kluba atletskih veterana Zadar koji je osvojili treće i četvrto u utrci veterana na 5000 metara.

Da je ovo natjecanje tek uvod u velike stvari potvrdile su i riječi organizatora i uzvanika.

Olimpijac i nositelj europske bronce Stipe Žunić je naglasio koliko su ovakvi događaji važni za naraštaje atletičara koji dolaze:

– S ponosom gledam ovu djecu, veselim se vidjeti ih. Oni su naša nada, nada zadarske i hrvatske atletike, rekao je novopečeni atletski trener Žunić.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić se prisjetio dana otvaranja obnovljenog atletskog stadiona ŠC Višnjik.

– Prije četiri godine smo rekli da ovaj stadion nije samo za Zadar nego i Europu. Evo, Europa je tu, stigla je u Zadar. I ostat će tu! Zadarska atletika se razvija, napreduje, na zadovoljstvo svih nas.

Vrlo snažnu poruku s mitinga poslala je predsjednica Športskog saveza grada Zadra i pomoćnica pročelnice gradskog Upravnog odjela za kulturu i šport Snježana Jurinić, ujedno i izaslanica gradonačelnika Branka Dukića:

– Drago mi je da se Zadar organizacijom ovog mitinga svrstao uz   Budimpeštu i Ženevu i da imamo atletsko natjecanje koje je po imenima sudionika i jačini drugo u Hrvatskoj. Nadam se da će miting imati kontinuitet i u godinama koje dolaze.

Nakon ovakvih poruka podrške sigurno je da će direktor mitinga Duje Bonacci,  predsjednik organizacijskog odbora Slobodan Miolović i vrijedna ekipa organizatora s optimizmom krenuti u pripremu Zadar EAP mitinga 2022 već danas.

Miting u Zadru organizirali su Sveučilište u Zadru, ŠC Višnjik, Atletski savez Zadarske županije te hrvatski sportsko-tehnološki startup TrackMeetings.Info, a podržali ga Grad Zadar, Športska zajednica grada Zadra i Športska zajednica Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...