Stigao novi brod za hitni prijevoz pacijenata vrijedan 2,5 milijuna kuna, Brižić: “Godišnje u prosjeku imamo 450 intervencija”

Svečano je obilježen Dan Općine Preko i blagdan nebeskoga zaštitnika sv. Mihovila.

Tom prigodom predstavljen je novi brod za hitni medicinski prijevoz.

– Kao što znate, uslugu hitnog prijevoza pacijenata brodom imamo već 16 godina i nebrojeno je puta opravdala svoju svrhu i postojanje. Godišnje u prosjeku imamo oko 450 intervencija, što znači da smo u 16 godina prevezli gotovo cjelokupno stanovništvo oba otoka – Ugljana i Pašmana. Međutim, s obzirom na starost dosadašnjeg broda, troškove njegova održavanja i funkcioniranja, na sve veće zahtjeve koji dolaze zajedno s razvojem te pritisak u sezoni zbog sve većeg broja turista, bilo je neophodno nabaviti novi brod kako bismo osigurali što kvalitetniju medicinsku uslugu za stanovnike, posjetitelje i turiste otoka Ugljana i Pašmana, kazao je načelnik Preka Jure Brižić napomenuvši kako je novi brod veći, ima 12 metara, ali i brži. Ono najvažnije, može prevoziti dva pacijenta u isto vrijeme.

– Naša usluga hitne pomoći i do sada je bila zaista kvalitetna i brza, ali kupnjom novog broda ljestvicu smo podigli za još jednu stepenicu. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su prije 16 godina uspostavili i omogućili dosadašnju uslugu hitne pomoći brodom, a za ovaj novi brod posebno zahvaljujem Ministarstvu zdravstva i Zadarskoj županiji, koji su sufinancirali njegovu nabavu u iznosu od 1,5 milijuna kuna, a milijun kuna financira Općina Preko, kazao je načelnik Brižić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...