Stipica Radoš smijenjen s mjesta ravnatelja, zamijenio ga je Roko Bralić!

Na sjednici domskog odbora koja se održala u petak poslijepodne, Stipica Radoš smijenjen je s mjesta ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma.

Dok se ne raspiše službeni natječaj, za vršitelja dužnosti imenovan je Roko Bralić.

Iako na prvoj sjednici, unatoč aferi, nije izgubio mjesto ravnatelja, stav prema Radošu promijenio se nakon što su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli kriminalističko istraživanje.

Zaključili su da postoji osnovana sumnja da je tijekom kolovoza 2021. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro račun riznice osnivača ustanove.

Petorici stranih državljana koji su boravili u navedenoj ustanovi, naplatio je usluge smještaja putem svog tekućeg deviznog računa, dok je od druge dvojice stranih državljana primio gotovinski iznos, lažno im prikazavši kako ne postoji mogućnost uplate putem žiro računa, iako je bio svjestan da su se uplate u stranoj valuti inače uredno obavljale putem žiro računa.

Nadalje, petorici korisnika usluge smještaja nije izdao račune o naplaćenim troškovima, a sveukupno nezakonito naplaćeni novčani iznos od 16.591,50 kuna nije uplatio na žiro račun riznice osnivača ustanove već ga zadržao za sebe.

Isto tako ga se sumnjiči da je u jednom slučaju usluge smještaja i prehrane stranog državljanina u navedenoj ustanovi u iznosu od 1.715,00 kuna pokušao naplatiti putem uplate na svoj tekući devizni račun, a koja uplata je na kraju uplaćena na žiro račun riznice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...