Stiže velika promjena vremena, za sutra upaljen alarm; Na Jadranu pljuskovi uz grmljavinu i jaku buru

Lijepo, toplo i sunčano vrijeme je obilježilo subotu, ali danas poslijepodne stiže velika promjena.

Ciklona nad istočnom Europom i nestabilan zrak nad Sredozemnim morem te jaka mlazna struja na visini od 10 km, koja se proteže od Biskajskog do Genovskog zaljeva, uzrokuju nestabilno vrijeme s kišom i grmljavinom na Jadranu, piše N1.

Hladna fronta premješta se preko sjeverne Italije i djelovat će u drugom dijelu dana na vrijeme u zapadnim krajevima Hrvatske.

Vedra noć u unutrašnjosti i hlađenje podloge pogodovali su formiranju magle.

Jutro djelomice sunčano, popodne grmljavinski pljuskovi koji će se proširiti na cijelu obalu

Jutros su u unutrašnjosti izmjerene temperature od 7 do 9, a na Jadranu od 16 do 19, dok su na otocima srednjeg i južnog Jadrana noćne temperature bile oko 21°C.

Danas će jutro u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom i srednjem Jadranu oblačno s grmljavinskim pljuskovima koji će se tijekom prijepodneva proširiti i na južni Jadran.

Moguće veće oborine

Jaki pljuskovi kiše uz grmljavinu i pad temperature prognoziraju se za poslijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti. Mjestimice su moguće velike količine oborine, osobito u Istri i na Kvarneru te u Gorskom kotaru.

Pogoršanje vremena će tek potkraj dana i u noći na ponedjeljak zahvatiti Slavoniju i Baranju. Poslijepodnevne temperature zraka u unutrašnjosti bit će od 16 do 21, a na Jadranu od 20 do 24°C.

Za danas upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske, sutra za cijelu zemlju

Državni hidrometeorološki zavod za danas je upalio žuto upozorenje za veći dio Hrvatske, a isto takvo upozorenje za sutra upaljeno je za cijelu zemlju.

Širom zemlje očekuju se oborine, koje bi ponegdje mogle biti izraženije. U Istri se sutra očekuju grmljavinska nevremena, a uz obalu će puhati jak vjetar.

 

DHMZ najavljuje pljuskove i grmljavinu na Jadranu, navečer i drugdje

Promjenljivo, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, prema večeri i drugdje. U noći na ponedjeljak mjestimice izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, prema večeri u jačanju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u Dalmaciji do 26°C, navodi DHMZ u prognozi za danas.

Sutra će zapuhati jaka bura

U noći i ujutro pretežno oblačno s kišom koja će osobito u unutrašnjosti lokalno biti obilnija. Zatim prestanak kiše i djelomično razvedravanje, prijepodne na Jadranu, a prema večeri i u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna između 15 i 20, na Jadranu većinom od 20 do 25°C, objavio je DHMZ u prognozi za sutra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...