Sudar u Zadarskom kanalu; Talijanu odvezali gumenjak, pa ga na pučini udarilo peljarsko plovilo

Tek nakon anonimne dojave čitatelja Morski.hr. doznao je za sudar plovila u kojem je u petak sudjelovalo i peljarsko plovilo, o čemu nije bilo službenih izvještaja policije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

–U petak 10. rujna rano ujutro u Zadarskom kanalu došlo je do sudara između gumenjaka i pilotine od peljarske službe koja je išla na doček kruzera. Na uviđaju je bila pomorska policija i inspektori iz kapetanije. Nigdje nema vijesti o tome – upozorava čitatelj na ovaj detalj i sumnja u razloge zašto događaja nema u izvještajima pomorske policije ili Lučke kapetanije, odnosno Ministarstvu mora.

– Možemo potvrditi događaj, no veće štete nije bilo, a dalje nije bilo u ingerenciji policije – rekla je kratko Sonja Šimurina iz zadarske policije.

Nakon toga su se o ovome očitovali i iz Ministarstva mora:

– Dana 10.9.2021. oko 4:10 sati na približnoj poziciji j = 44° 06,5¢ N;  l = 015° 13,4¢ E, u Zadarskom kanalu zapadno od lučice Foša, došlo je do sudara između peljarske brodice oznake 3461 ZD i gumene brodice pod talijanskom zastavom. U trenutku nesreće na peljarskoj brodici nalazila su dva člana posade a na gumenoj brodici nije bilo posade te nije isticala navigacijska svjetla. Nitko nije ozlijeđen a peljarska brodica je pretrpjela manja oštećenja dok je gumena brodica pretrpjela znatno oštećenje trupa bez prodora mora, međutim ista je u plovnom stanju. Nije bilo onečišćenja morskog okoliša.

Po iskazu vlasnika gumene brodice ista je bila uredno privezana u lučici Foša te je iz nepoznatog razloga od nepoznate osobe odvezana (u jutarnjim satima istog dana vlasnik je prijavio krađu brodice sa veza) – izjavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o ovom događaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...