Sveučilište u Zadru domaćin 5. Međunarodne konferencije o podacima u atletici, na Višnjiku počinje atletsko natjecanje Zadar EAP

Od utorka 21. do petka 24. rujna Sveučilište u Zadru domaćin je 5. Međunarodne konferencije o podacima u atletici. Novi kampus Sveučilišta ugostit će tijekom četiri dana sedamdesetak sudionika konferencije iz tridesetak zemalja. Među sudionicima bit će službeni predstavnici većine nacionalnih atletskih federacija europskih zemalja, Europske i Svjetske atletske federacije kao i niza europskih sportsko-tehnoloških tvrtki koje se bave razvojem proizvoda i usluga povezanih s podacima u atletici.

Uz Sveučilište u Zadru, kao domaćina i glavnog organizatora konferencije, u organizaciji ove međunarodne priredbe sudjeluju Svjetska atletska federacija, Europska atletska federacija, Športski centar Višnjik te još nekoliko domaćih i inozemnih sportsko-tehnoloških tvrtki.

U sklopu konferencije, u četvrtak 23. rujna u poslijepodnevnim satima, na atletskom stadionu u sklopu ŠC Višnjik održat će se i međunarodno atletsko natjecanje “Zadar SporT&Fest 2021 EAP Meeting”, ili kratko “Zadar EAP” čiji program možete pronaći na poveznici. Prema popisu najavljenih natjecatelja ovo će biti drugo najjače atletsko natjecanje u Hrvatskoj u ovoj godini, odmah iza svjetski poznatog zagrebačkog “Hanžeka”. Ovo natjecanje će ujedno označiti početak obilježavanja Europskog tjedna sporta u Zadru a uzvanici su visoki dužnosnici Svjetske i Europske atletske federacije.

Na Zadar EAP-u nastupit će stotinjak atletičarki i atletičara iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Malte, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije i drugih zemalja. Osobito zanimljive discipline u programu biti će troskok za atletičarke i skok u vis za atletičare.

U ženskom troskoku snage će odmjeriti seniorska prvakinja Hrvatske, Zadranka Paula Borović, mlađe-seniorska prvakinja Hrvatske Magdalena Perić te prvakinja i viceprvakinja Nizozemske Maureen Herremans i Danielle Speck.

U muškom visu, uz seniorskog prvaka Hrvatske Filipa Mrčića te juniorskog prvaka Hrvatske i sudionika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za juniore Martina Mlinarića, nastupit će aktualni svjetski kadetski rekorder u ovoj disciplini, mladi Slovenac Sandro Tomassini kao i trenutno najbolji nizozemski skakač u vis Douwe Amels.

Zadar EAP se održava pod okriljem ugledne europske serije mitinga “European Athletics Promotion (EAP) Circuit” (http://eap-circuit.org) -a, čime se Zadar u atletskom pogledu svrstava uz rame europskim metropolama poput Ženeve (https://atleticageneve.org), Budimpešte (https://www.budapestopen.org) ili Marse (http://eapmalta.com) koji su također domaćini mitinga iz ove serije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...