SVLADALI ŠIBENKU Puntamičani treći na turniru “Tomislav Knežević”, Kuliš: “S novim igračima sam zadovoljan, ali može to i puno bolje”

Nakon uvjerljivog poraza od Zadra, košarkaši Sonik Puntamike su reagirali na najbolji mogući način i u susretu za treće mjesto na Memorijalnom turniru “Tomislav Knežević” nadigrana je Šibenka rezultatom 77:66. Već je samo otvaranje utakmice dalo naslutiti da će „Zeleni“ biti puno raspoloženiji nego su to bili u susretu protiv Zadra. Obrana je bila na razini, a napad dovoljno dinamičan, pa je mladi Gabriel Marić tricom zaključio prvu četvrtinu za vodstvo Sonika 23:15. Napadački efikasno otvaranje druge dionice, u kojem su Puntamičani otišli na dvoznamenkastu razliku, natjeralo je trenera Šibenke Milačića na minutu odmora, nakon koje su se momci s Baldekina razmahali i u samo nekoliko minuta vratili stvari na početak.

Rebić i Jambrović su dali vrijedan napadački impuls, a Paić i Solomun su koristili domaće poteškoće u reketu za potpuni preokret Šibenčana (35:43). Ipak, Kuliševi momci su do odlaska u svlačionice uspjeli prići na posjed zaostatka, pa se u nastavak ušlo s otvorenim rezultatom. Početak drugog poluvremena nije donio previše stvari vrijednih isticanja. Naglasak je bio na defenzivnoj strani parketa pa smo sve do otvaranje četvrte četvrtine gledali neefikasnu košarku u kojoj niti jedna momčad nije uspjela napraviti osjetniju prednost, no čim je semafor počeo odbrojavati posljednjih deset minuta, Zadrani su pronašli povoljne vjetrove i krenuli u veliki nalet. Ni dva „time-outa“ gostujućeg stratega nisu pomogla Šibenki da se vrati u igru, pa je kombinacija dobre obrane i efikasnog napada učas odvela domaćine na dvoznamenkastu razliku (71:59). Serija se na koncu zaustavila na 18:2, nakon čega je priči bio kraj. Puntamiku su do prve predsezonske pobjede vodili Marino Šarlija sa 17 poena i Luka Tomas s 14 koševa, dok su najefikasniji u gostujućim redovima bili Bruno Rebić i Patrik Jambrović s po 15 poena. Trener Puntamičana Stipe Kuliš bio je zadovoljan nakon prve ovosezonske pobjede njegove momčadi.

– Odlučili smo se zbog jednog psihološkog aspekta utakmicu uvesti u natjecateljski ritam, momci su sasvim solidno odgovorili na postavljene zadatke, tako da na kraju možemo biti sasvim zadovoljni s prikazanim. Ovaj turnir nam je dao neke odgovore, prvenstveno nam je susret sa Zadrom ukazao na trenutno stanje naših novih igračkih pojačanja, utakmica sa Šibenkom nam je pokazala da svakako imamo jednu dozu karaktera, jasan je Kuliš.

Pred Puntamičanima je još puno rada kao bi spremno dočekali početak nove sezone u domaćem prvenstvu.

– Definitivno još moramo dosta toga popraviti u našoj igri, u prva tjedna priprema smo radili pretežno na kondicijskom dijelu, postepeno ulazimo i u taktičke elemente. Nije to još onako kako bi trebalo izgledati, imamo dosta novih igrača koje treba uigrati, naglasio bi, kako i dalje tražimo još poneko pojačanje. S novim igračima sam zadovoljan, ali može to i puno bolje, moraju još više individualno podignuti svoju igru na jedan viši nivo, priliku za dokazivanjem imat će već ovog petka od 18.30 sati, kad nam u Jazine stiže ambiciozni A1 ligaš Samobor, završio je Stipe Kuliš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...