Trener Partizana Željko Obradović: “Igramo u gradu košarke protiv momčadi koju jako poštujemo”

Najtrofejniji košarkaški trener na ovim prostorima, Željko Obradović s beogradskim Partizanom danas u 18 sati u dvorani Krešimir Ćosić gostuje kod Zadra, u susretu 1. kola regionalne ABA lige. Laganim hodom popularni Žoc je krenuo prema dvorani prije jutarnjeg treninga i vrlo rado je pristao na razgovor.

– Svaka prva utakmica bilog kojeg natjecanja je vrlo specifična. Igramo u gradu košarke protiv momčadi koju jako poštujemo, znamo da je to jedini pravi način da se igra dobra košarka. Pokušat ćemo od početka lige igrati na najboljem mogućem nivou. Nadam se da ćemo imati dovoljno koncentracije da odigramo dobru utakmicu i da sve ono na čemu  smo radili u pripremnom periodu, pokažemo da li je to valjalo ili ne, govori Obradović.

Partizan se dosta pojačao pred početak ABA lige, kako ste uklopili sve te nove igrače u vaš sustav igre?

– Radili smo u uvjetima koji su bili pomalo čudni, dosta igrača se priključilo kasnije, neki su imali i  probleme s ozljedama, ali sveukupno sam zadovoljan. Ono što mi je bilo jako važno je da moji igrači na svakom treningu daju maksimum svojih mogućnosti, imat ćemo ispred sebe još malo vremena kad ćemo imati samo jednu utakmicu tjedno, i tu ćemo pokušati popraviti sve što još nije dobro. Nadam se da ćemo u kontinuitetu na treninzima biti kompletni, kazuje Žoc.

Ima li Zadar ikakve šanse večeras pobijediti ?

– Naravno da ima šansu, tek je prvo kolo, a ovaj teren je uvijek bio poseban i volio bi da Krešina dvorana bude puna danas, konkretno veli Obradović.

Tko je favorit ovogodišnje ABA lige ?

– Ne znam, tek je početak i to su stvari kojima se bavite vi novinari kao i navijači, mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu, to je jedini pravi način, tajanstveno kaže Željko.

 

Jeste li se možda sreli s nekim poznanicima u Zadru ?

-Ovdje imam dosta prijatelja, sad sam u hotelu Kolovare bio sa nekima od njih na kavi. Uvijek mi je drago da se vidim s ljudima koji su kao i ja cijeli život u košarci, završio je Željko Obradović i nastavio prema Krešinom domu gdje su ga već čekali njegovi igrači.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...