U drugom kvartalu 25,5 posto više obavljenih građevinskih radova nego lani

Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u drugom je tromjesečju veća za 25,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi veća je za 44,5 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u drugom su kvartalu ove godine ukupno bili vrijedni 7,96 milijardi kuna, od čega se 5,71 milijarda odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,25 milijardi kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u drugom kvartalu iznosila je 7,2 milijarde kuna, od čega se 3,35 milijardi odnosi na zgrade, a 3,85 milijarde kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 67,4 posto izvedeno je na novogradnjama, a 32,6 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 41,9 posto radova izvršeno na zgradama, a 58,1 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

Vrijednost radova u prvom polugodištu 18,2 posto veća

U prvih šest mjeseci ove godine vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima bila je 18,2 posto veća nego u istom razdoblju 2020. Istovremeno je vrijednost novih narudžbi bila 26,2 posto veća.

Građevinski radovi u prvom polugodištu ove godine ukupno su bili vrijedni 14,53 milijarde kuna od čega se samo na radove obavljene s vlastitim radnicima odnosi 10,5 milijardi kuna, a na radove s podizvođačima četiri milijarde kuna.

Vrijednost novih narudžbi istovremeno je iznosila 13,3 milijarde kuna od čega se 6,17 milijarde odnosi na zgrade, a 7,14 milijarde na ostale građevine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...