U Franka Lisice poginuo 67-godišnjak, na njega je iz sporedne ulice naletjelo teretno vozilo MAN

Jutros, 24. rujna 2021. godine oko 05.50 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kada se 34-godišnji vozač teretnog automobila marke Man zagrebačkih registarskih oznaka, za koji je bilo pridodano priključno vozilo, sa sporednog puta uključivao u promet na kolnik ceste Ulice Franka Lisice, koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću navedenom cestom.

Tom prilikom na središnji dio priključnog vozila dolazi do naleta osobnog vozila Ford zadarskih registarskih oznaka koje se odbija preko nogostupa na travnatu površinu, gdje se i zaustavlja, a kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin, koji nije koristio sigurnosni pojas.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok je putnica u dobi od 63 godine zadobila teške tjelesne ozlijede.

Za vrijeme trajanja očevida promet kolnikom Ulice Franka Lisice bio u prekidu od 05.50 do 08.00 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...