U Kino Zonu večeras stiže hvaljena francuska komična drama “Neobični životi”

Prošle nedjelje smo u dupkom ispunjenom gledalištu ljetne pozornice Kino Zone ispratili domaću senzaciju ”Murinu”, a večeras u Kino Zonu pak stiže hvaljena francuska komična drama ”Neobični životi” sa slavnim Vincentom Casselom u glavnoj ulozi.

Već dvadeset godina Bruno i Malik žive u drugačijem svijetu-svijetu autistične djece i tinejdžera. Zaduženi za dvije zasebne neprofitne organizacije (Otvor i Sklonište), obučavaju mlade ljude iz ugroženih područja da se brinu o ekstremnim slučajevima koje su odbile sve druge institucije.

Režiju i scenarij filma potpisuje dvojac Olivier Nakache i Éric Toledano koji je svojim prethodnikom ”Neodirljivi” stekao globalnu slavu, a s ”Neobičnim životima” nam svu svoju snagu iznova usmjeravaju na ljubav prema čovječanstvu, na njihovo vjerovanje u život društva te pogotovo na humor kao prvu i posljednju crtu obrane međuljudskih odnosa.

U ovom dirljivom, toplom, čovječnom, a napose i duhovitom filmu uz međunarodnu glumačku zvijezdu Vincenta Cassela filmu nastupaju još i Reda Kateb i Hélène Vincent.

”Neobičnim životima” prethodit će domaća nagrađivana kratkometražna drama ”Behemot”.

Vođen željom da se izbori za egzistenciju i istjera pravdu, sredovječni Stanko uzet će stvari u svoje ruke i povući radikalan potez.

Režiju i scenarij potpisuje Igor Dropuljić, a u glavnim ulogama nalaze se Trpimir Jurkić, Ivan Grčić, Sven Šestak, Vinko Kraljević. Od brojnih priznanja koje je film skupio, valja izdvojiti nagradu za najbolji domaći kratkometražni film na festivalu u Betini i nagradu za najbolji studentski igrani film na Reviji studentskog filma 2017.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa. Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...