U Područnu školu na Viru upisano 90 učenika, to je najveći broj školaraca u povijesti ove ustanove

Šareni baloni, slatkiši i pokloni uz puno riječi dobrodošlice i podrške dočekali su danas virske prvašiće u Područnoj osnovnoj školi na Viru i one najmlađe u Dječjem vrtiću Smješko. Dvostruki program pun najljepših želja i proslave novih životnih izazova počeo je s 27 novopečenih osnovaca, 15 djevojčica i 12 dječaka, što je s generacijom od prije dvije godine najveća brojka upisanih školaraca ikad. Generacija koja dolazi sljedeće godine bit će još brojnija, a to je s obzirom na sumorne brojke školaraca u Hrvatskoj dodatni razlog za radost.

– Prekrasno je bilo, djeca su preslatka. Zaista imamo puno prvašića koji će zasad biti u jednom odjeljenju, no već sljedeće godine očekujemo dva razreda prvašića – kaže učiteljica virskih prvašića Helena Budija Škorić. Novi udžbenici dočekat će ih već sutra na školskim klupama, a dotad su dobili lijepe poklone od izdavačke kuće Profil Klett i virske Turističke zajednice. Pored učiteljice Budije Škorić uspjeh u školi i dobro vladanje novopečenim virskim školarcima poželjeli su još pedagog Osnovne škole Privlaka Josip Mustać te predstavnici Općine Vir i virskog TZ-a: načelnik Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić i prvi čovjek virskog turizma Srđan Liverić. Istaknuto je zadovoljtsvo činjenicom kako je ove školske godine u Područnu osnovnu školu na Viru ukupno upisano 90 djece, što je najveći broj učenika u povijesti ove virske školske ustanove.

Ista se priča ponovila u susjedstvu gdje je 74-ero djece mlađe dobi odradilo prvi dan vrtića, a riječ je o curicama i dječacima koji pohađaju redovan desetosatni program. Novost u Smješku je program obavezne predškole u koji je dodatno uključeno petero djece, a s radom će početi 1. listopada u vremenu od 14 do 16:30 sati.

– Bilo je veselo i lijepo, kao i uvijek kada počinjemo s novom pedagoškom godinom – kaže ravnateljica Smješka Julijana Begonja, od koje još saznajemo kako će se od sredine listopada u virskom vrtiću početi provoditi nastava tjelesnog odgoja i engleskog jezika.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...