U Zadru se najviše iznajmljuju stanovi od 50 kvadrata, prosječna cijena je 417 eura mjesečno

Od najvećih hrvatskih gradova, prosječno najvišu cijenu za najam stana potrebno je izdvojiti u Zagrebu, 10,16 eura po kvadratu, u kojem su najtraženiji stanovi od 40 kvadrata, uz prosječnu cijenu mjesečnog najma od 351 eura, pokazala je analiza internetskog oglasnika Njuškalo.

U Zadru potencijalni najmoprimci najviše traže stanove površine 50 kvadratnih metara, za koje najmodavci prosječno traže 417 eura mjesečno. U ponudi za dugoročni najam najviše je stanova od 60 kvadrata, a cijena im je prosječnih 498 eura mjesečno. Kao sveučilišni grad, ali i turistička destinacija, Zadar također dio stanova za dugoročni najam nudi isključivo van ljetne sezone, napominje se.

Kade je riječ o potražnji, za najam se u Zagrebu najviše traže stanovi od 40 kvadrata, a prosječna cijena najma za tu kvadraturu iznosi 351 euro. Najtraženiji su stanovi u kvartovima na području četvrti Trešnjevka – sjever i Trešnjevka – jug, Gornjeg i Donjeg Grada, Maksimira i Trnja, pa su stanovi od 40 kvadratnim metara u ovim četvrtima nešto skuplje i za njih se mjesečno traži od 387 do 448 eura.

Najmoprimci u Splitu također najviše interesa pokazuju za stanove od 40-ak kvadratnih metara, a prosječna cijena mjesečnog najma takvih stanova iznosi 369 eura. Iz Njuškala napominju da je velik dio tih stanova dostupan samo van sezone pa se u ovom trenutku za dugoročni najam nudi tek oko 200 stanova.

Najviše stanova u Splitu u ponudi za dugoročni najam je u cjenovnom rangu od 400 do 450 eura mjesečno, a u nižim cjenovnim kategorijama i kvadraturama najmanje ih se nudi po cijeni od 250 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...