Žilavec o uzvicima “ubij Srbina”: “Očekujemo kaznu od ABA lige. Ne mogu vjerovati da se još uvijek navija na taj način”

Bura oko sramotnih uzvika “ubij Srbina” koji su se čuli s tribine dvorane Krešimir Ćosić na utakmici s Partizanom se još ne stišava, a direktor KK Zadra Željko Žilavec zgrožen je tim nedoličnim povicima.

– Što da vam kažem, kako nisam čuo te uzvike? Pa kraj mene je sjedio direktor ABA lige, jednostavno ne mogu vjerovati da se još uvijek na taj način navija, očitovali smo se i kaznu od ABA lige sigurno očekujemo. Što se KK Zadra tiče, apeliramo da navijanje bude korektno jer trebamo voditi računa o tome da i mi idemo u goste u Srbiju, pa se sigurno ne bi voljeli osjećati kao oni kada dođu kod nas u Zadar, govori Žilavec.

Ima li vrijeđanja kada KK Zadar gostuje u Srbiji ?

– Od kada sam u klubu svega jednom sam bio na utakmici u Srbiji i nije bilo apsolutno nikakvih problema što se tiče vrijeđanja, a slobodno smo izlazili van hotela i šetali sasvim normalno, jasan je direktor kluba.

Kako stati na kraj ovim sramotnim uzvicima, jer još će klubova iz Srbije gostovati ove sezone u Zadru ?

– Kao direktor kluba odmah ću reći kako nisam za nikakve sankcije i privođenja od strane policije, ali dodao bi kako je ne mogu organima javnog reda govoriti kako da rade svoj posao, vjerojatno postoji u zakonu ove države dio koji govori o vrijeđanju na nacionalnoj osnovi. Smatram da je i policija čula sve te uzvike, mislim da klub treba raditi svoj posao a policija svoj, kazuje Žilavec.

U KK Zadar su dva igrača iz Srbije, Uroš Luković i Aleksandar Bursać, kako komentirate tu činjenicu ?

– To najviše boli što mi imamo dva srpska igrača, na neki način vrijeđamo sami svoje. Smatram da se niti jedan igrač, kao i klub ne može osjećati ugodno kad čuje tako nešto. Skrećem pažnju navijačima da vode računa o tome, jer u našoj momčadi ima i igrača sa strane, navijači moraju znati da će to klub sve morati platiti, objašnjava Žilavec.

 

Tko su ti koji se koriste tim ružnim uzvicima ?

– To su mladi dečki, gotovo sto posto sam uvjeren kako oni ne misle ono što dovikuju, smatram da ti mladići nikoga ne mrze, možda je to dio folklora, možda se žele osjećati važnijima i privući pažnju na sebe, ne znam, završio je Željko Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...