31-godišnjak s Ugljana preko Darkmarketa pokušao kupiti speed u vrijednosti 400 dolara

Iako je mislio da će uz niz mjera predostrožnosti kad se kupuje bilo što preko Darkweba njegova kupnja proći nezapaženo i ispod radara, Šime Š. (31) s otoka Ugljana krivo je ocijenio.

Preko aplikacije Obrot, piše Jutarnji list, pristupio je stranici Darkmarket gdje je za kriptovalutu Bitcoin u vrijednosti 400 dolara od dilera naziva Sankhare, kupio 265 grama amfetamina.

I umjesto da je paketić sa speedom doputovao na njegovu kućnu adresu, isti je 6. svibnja stopiran na aerodromu Bierset u belgijskom Liegeu.

Tamošnji istražitelji su potom kontaktirali hrvatske pa je na Šiminu adresu, s obzirom da je drogu kupio koristeći svoj mobitel, pristigla policija. Istraga je okončana podizanjem optužnice na zadarskom sudu zbog pokušaja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Na proljeće sam iz medija te od prijatelja i poznanika doznao da postoji stranica na internetu preko koje se može kupiti droga pa sam kao ovisnik počeo istraživati. Vidio sam da se za 2000 kuna može kupiti puno veća količina i puno bolje kvalitete pa sam se preko aplikacije Orbot ulogirao lozinkom i šifrom na Darkmarket. Kontaktirao sam nepoznatu osobu kodnog imena Sankhara te kupio 325 grama amfetamina koji su mi poslani poštom. Droga nije dolazila, da bi me potom obavijestila policija da je oduzeta. Dnevno trošim pet, šest grama, pravdao se u tužiteljstvu Šime Š. ističući da mu je to bilo za osobnu upotrebu i da je prvi puta bio naručio istu preko interneta.

Iako je zaplijenjeni paket sadržavao 325 grama speeda, provedenim toksikološkim vještačenjem je utvrđeno da sadrži 265 grama amfetamina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...