70-godišnji vozač krivudao po cesti i bježao policiji; Priveden je uz uporabu sredstava prisile

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su provođenem pojačanih aktivnosti kontrolirali  521 vozilo i vozača, a poduzeli su 178 represivnih mjera.

Iz prometa je isključeno 20 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala te su dvije osobe teže ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola od 2,64 g/kg izmjerena je u subotu, 16. listopada u 2021. godine u 02.15 sati 36-godišnjem vozaču osobnog vozila Peugeot, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u 84.gardijske bojne HV Termiti u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcioniran.

 

Dvojici vozača zbog prometnih prekršaja određena mjera zadržavanja 

 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, oba vozača su, nakon kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje im je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega su predani u Zatvor u Zadru.

U petak, 15. listopada u 21.10 sati u Bibinjama, prilikom kontrole prometa, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo varaždinskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Policijski službenici su istog dana, u 16.45 sati na D-27 u mjestu Miranje, uočili osobno vozilo Seat zadarskih registarskih oznaka koje je u vožnji krivudalo kolnikom. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se 70-godišnji vozač oglušio te nastavio vožnju do mjesta Dobra Voda gdje je policijskim službenicima odbio dati na uvid osobne dokumente, odbio alkotestiranje i pružao pasivni otpor, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...