Akcija mladih: “Noćni klub plaća 195, a koristi preko 1200 kvadrata javne površine. Netko je sebi u džep stavio 9 milijuna kuna”

Politička protekcija, pogodovanje i uzurpacija javne površine riječi su koje su više puta ponovljene na današnjoj konferenciji Akcije mladih ispred Perivoja kraljice Jelene Madijevke.

Ante Rubeša dao je uvodnu riječ.

– Danas ukazujemo na pogodovanje gradske uprave pojedinim vlasnicima prostora koji plaćaju tek mali dio, a iskorištavaju puno više nego što bi smjeli. Nalazimo se ispred povijesnog Perivoja kraljice Jelene. Natpis jedva da se i vidi, ali zato se jako dobro ističe svjetleća reklama noćnog disko bara, kazao je Rubeša.

Prepustio je govor Marku Pupiću Bakraču koji se nakon obraćanja medijima verbalno sukobio sa suvlasnikom Ledane. Priložio je kao dokaz fotografije na kojima se vidi da noćni klub izbacuje stolove i stolice na površinu koja nije pod najmom. Na njoj, baš danas, nije bilo štekata.

– Pokrenuli smo ovu temu na Gradskom vijeću, ali još nismo dobili nikakav odgovor. U Perivoju imate ugostitelja s koncesijom na tri čestice, od 75 kvadrata unutarnjeg i 55, odnosno 65 kvadrata vanjskog prostora. To je ukupno 195 kvadrata, a koristi se puno više od toga. Ovdje imamo 1200 kvadrata vanjskog i 150 unutarnjeg prostora. Dogovorena cijena za vanjski dio je 85 kuna po metru kvadratnom te 57 kuna po metru kvadratnom za unutarnji prostor. Razliku u kvadraturi je lako izračunati. Netko je sebi u ovih 10 godina u džep stavio 9 milijuna kuna, kazao je Pupić Bakrač i dotakao se još jednog apsurda.

– Grad Zadar čestice na korištenje daje Nasadima, a oni ih iznajmljuju privatnoj osobi. Pa Nasadi su komunalna tvrtka, bave se hortikulturom, a ne iznajmljivanjem gradskog vlasništva. Neće valjda njihov djelatnik nakon što poreže živicu ići mjeriti koliko kvadrata koristi noćni klub. Naravno da neće, zato se to i radi, mišljenja je vijećnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...