Autocesta između čvorova Sveti Rok i Maslenica te Paški most otvoreni samo za osobna vozila

Došlo je do pogoršanja vremena u cijeloj Hrvatskoj pa na Jadranu negdje puše jak vjetar zbog čega su zatvoreni dijelovi autocesta. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. HAK upozorava na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

Kako jutros javlja HAK, zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

-autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački);
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i
-Paški most.

Od ostalih zabrana:

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Zbog prometne nesreće na brzoj cesti DC10 između čvorova Prilesje i Luka vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...