Branitelji prvi put dobili odjel u Zadarskoj županiji, uskoro natječaj za pročelnika

Kako je 1. siječnja 2020. godine Zadarska županija počela obavljati povjerene poslove državne uprave i preuzela tamošnje službenike i namještenike, dokumentaciju te opremu i sredstva za rad, bilo je potrebno uskladiti ustrojstvo i djelokrug upravnih tijela Zadarske županije.

Stoga je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine donesena navedena odluka.

Interesantna je novost da je Županija uz 12 postojećih upravnih odjela, dobila još jedan: Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku. Branitelji do danas nisu imali odjel unutar svoje županije.

Njemu su priključene i socijalna politika i udruge koje su prije bile sastavni dio Odjela za zdravstvo koje od sada djeluje samostalno.

Tko će biti pročelnik za branitelje znat će se nakon raspisanog natječaja.

Nastavno na promjene djelokruga poslova, u manjoj mjeri promijenjeni su i nazivi pojedinih upravnih odjela.

Tako su sada upravna tijela Županije Ured župana, Služba za unutarnju reviziju, Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove, Upravni odjel za financije i proračun, Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet, Upravni odjel za zdravstvo, Upravni odjel za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku te Upravni odjel za opću upravu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...