CDC nas stavio na popis visokorizičnih država: “Izbjegavajte putovati ovdje”

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirao je popis država koje su označene kao “visokorizične” za putovanje zbog epidemiološke slike.

Level 4 ili visokorizične države su one koje imaju više od 500 slučajeva covida na 10.000 stanovnika u posljednjih 28 dana.

“Izbjegavajte putovanja na ova odredišta. Ako morate putovati na ova odredišta, prije putovanja biste se trebali u potpunosti cijepiti”, savjetuje CDC.

Čak 77 država nalazi se na popisu visokorizičnih zemalja zbog epidemiološke situacije, a među njima je i Hrvatska.

CDC ne preporučuje putovanje u Hrvatsku, a ističu da su zbog trenutne epidemiološke slike čak i cijepljene osobe izložene riziku od zaraze i širenja varijanti koronavirusa.

Od ostalih popularnih turističkih destinacija destinacija na popisu visokorizičnih država su i Austrija, Grčka, Irska, Jamajka, Švicarska, Turska, Tajland i Ujedinjeno kraljevstvo.

Uz to, CDC ne preporučuje međunarodna putovanja necijepljenim osobama, prenosi CNN. Putnici koji su u potpunosti cijepljeni imaju manje šanse da se zaraze i šire virus, ali međunarodna putovanja ipak predstavljaju dodatni rizik i za cijepljenje putnike, navodi CDC, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...