Evo tko će i što kuhati, gradelavati, pričati i svirati na Meat Me 2.0 od 18. do 23. listopada

Drugi zadarski Festival mesa Meat Me 2.0 počinje sljedećeg ponedjeljka na Staroj pijaci. Turistička zajednica grada Zadra, organizator festivala uz potporu Grada Zadra i Tržnice Zadar okupila je širok krug partnera i suradnika koji će na različite načine sudjelovati u šest jutarnjih i dva večernja programa kroz cijeli sljedeći tjedan, od 18. do 23.listopada.

Kako bi svakodnevno bilo dovoljno mesnih sirovina i da bi se moglo pripremiti na stotine mesnih obroka, kao što je to bilo i na prvom, dobro posjećenom festivalu 2019. godine, i ovaj put će se svojim donacijama uključiti najpoznatije zadarske mesnice:  Paleka, Biloglav, Ikić, Gobin, Lukin i Poličanka.

Jutarnji programi tijekom trajanja festivala, prema idejnom kreatoru gastronomskog dijela Meat Me 2.0 Renata Kraljeva, zamišljeni su kao marende od 10 do 14 sati na temu janjetina, pulastar, teletina, iznutrice i mesne prerađevine, junetina i svinjetina. Svaki dan imat će svog kuhara-moderatora, a to su poznati zadarski chefovi: Saša Began, Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko, Mario Arbanas, Klaudijo Mrkić i Karlo Bugarija. Jela na zadane teme pripremat će ukupno čak 25 zadarskih restorana i cateringa, koji će se izmjenjivati tijekom trajanja festivala. Za servis i posluživanje bit će zaduženi učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Za ponudu vina pobrinut će se Udruga vinara Zadarske županije, čiji će članovi svoja vina dijelom donirati, a dijelom prodavati po promotivnim cijenama. Sa svojim pićima i sokovima na Festivalu će biti prisutna Maraska Zadar, s dobrim žesticama Destilerija Mashtel, s pekarskim proizvodima Kroštula i Tvornica kruha Zadar, s vodom Tvornica Santa, a sa svojim će proizvodima na Meat Me 2.0 biti prisutni i drugi partneri: Paška sirana, Matak tartufi, Pršutana Biloglav i Ninska solana, Kotanyi i Metro.

Dva završna dana Festivala, petak i subota, imat će i svoje večernje programe koji su zamišljeni kao veliki grill party ili gradelada zabava od 18 do 23 sata. Svoje velike gradele donijet će i na njima peći ekipa iz Udruge mladih Puntamika, poznata po odlično organiziranim Puntamiškim feštama. Svoj grill promo show imat će lanac trgovina s vrhunskim odležanim mesom Beaf shop, a na Meat Me 2.0 stići će sa svojom prikolicom  već sad svima poznata ekipa Picnic Mingle&Fun.

Za glazbeni dio programa na Festivalu angažirani su poznati zadarski DJ-evi Adam Abramović, Davor i Denis, a moderatori jutarnjih programa su, dan otvorenja festivala vodi Jakov Mađarić, a petak i subotu poznata RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

Na velikoj gradeladi u petak navečer svirat će grupa Bang Bang, a popularni voditeljski par Davor i Prte bit će moderatori večeri. Na jutarnjem eventu u subotu svirat će grupa Scifidelity Orchestra, a u večernjim satima glazbu će sa svoje kolekcije ploča puštati DJ Mate Kokić te je predviđen nastup grupe Swingers.

Hranu i piće na Meat Me 2.0 festivalu moći ćete degustirati kupnjom bonova po cijeni od 20 kn za hranu i 10 kn za piće, a sav prihod bit će namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Ulaz u Staru pijacu bit će moguć isključivo uz predočenje EU Covid potvrde.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...