FOTO Na natjecanju “Crnilo kup” ulovljeno 186 liganja, najveća je imala 752 grama

U subotu, 23. listopada 2021. godine, u organizaciji Udruge mladih “Jarac”-Lukoran i S.R.D. Harpun iz Zadra održano je u Lukoranu peto tradicionalno natjecanje u lignjolovu “Crnilo kup”.

Na natjecanju je sudjelovalo 107 ekipa od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana, ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Ošljaka, otoka Pašmana, Bibinja, Biograda, otoka Iža, Zadra, Pakoštana, otoka Murtera, Zagreba i Slovenije. Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice.

Prvo mjesto osvojili su Luka Fatović (Zadar) i Luka Ćoza (Zadar) s ukupnim ulovom mase 2022 grama. S ukupnim ulovom mase 2016 grama, drugo mjesto zauzeli su Marin Šimićev i Gabrijel Šimićev iz Sutomišćice, a treće mjesto, s ulovom mase 1284 grama, Boženo Lovrić i Zdenko Lovrić iz Lukorana.

Najveću lignju natjecanja, mase 752 grama, ulovili su Sanja Šimac i Joso Ivanov dok je nagradu za najbolju lignjolovku također osvojila Sanja Šimac iz Lukorana u timu koji je natjecanje završio na 10. mjestu.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije pripremljene su za sudionike i goste. Također, uz kolače koje su pripremile vrijedne mještanke bili su posluženi likeri i rakije te hladna predjela. Inače, ulovljeno je 186 liganja ukupne mase 26560 grama.

Uz pehare i medalje, fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od DTD, Ižanka i Arbacommerce paketa za svako mjesto.

Glavna prva nagrada bila je vanbrodski motor marke Yamaha od 5 KS (Perkinscommerce) uz  dodatne nagrade dva ribarska štapa (Mikeli trade i Savage gear), dok se je druga nagrada sastojala od elektronskog dubinomjera marke Garmin (Navtronik/Roblmarine) te dva ribarska štapa (Savage gear i Luna Maris).

Nagrada za treće mjesto sastojala se od akumulatora (T.O. Stipe – Zadar) i dva ribarska štapa (Savage gear i Luna Maris) te drugih nagrada od sponzora Mikeli trade, Nevico, Sealtech i AutoDirekt – Ivankov.

Nagrada za najveću lignju bila je ribarski štap i rola (Fishing factory) dok je najbolja lignjolovka osvojila mrežicu za ribe (Sealtech), bon u vrijednosti 500 kn u Fizikalnoj ambulanti Kali te buket iz cvjećarnice Nina. Također, dodijeljene su prikladne nagrade za ekipe rangirane od četvrtog do desetog mjesta.

Svojevrstan novitet ovogodišnjeg Crnilo kupa bila je nagrada ”Lucky Loser” koja je dodijeljena dvjema nasumično izvučenim ekipama s barem jednim prijavljenim ulovom, a koje se nisu našle među već nagrađenim ekipama.

Vrijedne nagrade bile su: Squid fishing combo (Nevico), kabanica – Viking (Artić), koper – Marlin (Spectrum) i 2l motornog ulja (T.O. Stipe – Zadar) za jednu ekipu, te sanduk vina vinarije Glavica za drugu ekipu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...