Istovremeno će vas dirnuti i nasmijati do suza; Hit komedija “Balon” ususret novoj sezoni u HNK Zadar

Ususret novoj sezoni u četvrtak, 7. listopada u 20 sati pogledajte hvaljenu predstavu HNK Zadar / BALON Mate Matišića u režiji Zorana Mužića. Scenografiju potpisuje John Čolak, glazbu Mate Matišić, a kostimografiju Najda Bauk. Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber  i Petra Težak.

Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. godine uz sjajne reakcije publike i medija. Na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku 2018. godine predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu festivala.

U svom djelu BALON, Matišić dovodi u pitanje samu svrhu kazališta, percepciju kazališnih žanrova kakve poznajemo i njihovu upitnu mogućnost djelovanja na suvremenog gledatelja. Usprkos skepsi u moć kazališta, autor uspijeva pokrenuti glumačku igru i oskudnim scenskim rekvizitarijem stvara bogatu i intenzivnu predstavljačku lepezu. Drama, komedija karaktera, komedija zabune, melodrama, pučko kazalište – žanrovi su koji se izmjenjuju u predstavi te istovremeno stvaraju koherentni kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju, kako za glavnu junakinju, tako i za kazalište samo.

Maestralna gluma, odlična režija i izvrstan tekst garancija su za odličnu kazališnu večer. Predstava će vas istovremeno dirnuti i nasmijati do suza.

Od danas, 4. listopada ulaznice su u prodaji po cijeni od 40,00 kuna na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te na dan predstave, 7.listopada u terminu od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...