Junaković nakon teške pobjede: “Novi je trener pa puno toga novoga moramo shvatiti”

Zadar je u teškoj utakmici sinoć svladao Alkar u sklopu 8. kola HT Premijer lige rezultatom 92:90.

Sastav iz Sinja je pružio dobar otpor aktualnim prvacima Hrvatske tijekom cijelog susreta, Zadar se nije mogao odlijepiti na veću prednost od +9.

Alkar je u posljednjoj minuti utakmice bio u prilici da upiše svoju prvu pobjedu ove sezone, ali trica Brale 33 sekundi do kraja susreta bila je ključna za zadarsku pobjedu. U posljednjoj sekundi prekršaj Vukovića na Gilbertu rezultirao je s tri slobodna bacanja za Alkar, ali na sreću za Zadar, pogodio je jedno od tri bacanja.

Najbolji igrač u redovima Zadra je bio Justin Carter koji je upisao 22 poena, 5 skokova i čak 6 ukradenih lopti. Duje Brala je također odigrao sjajnu utakmicu, zabio je 16 poena uz 3 skoka, dok je Martin Junaković imao 14 poena i 6 asistencija.

Za Alkar Dominic Gilbert  susret je završio s 20 poena i 5 skokova.

Vladimir Anzulović, trener Zadra:

“Bitna je pobjeda, zbog igrača da nastave u dobrom ritmu. Nismo se toliko pripremali za Alkar, bilo je puno novih stvari kao što sam rekao u najavi. Bilo bi dobro da se sve ono što smo radili na treningu prenese na parket, danas nismo to uspjeli do kraja. Čestitke Alkaru da dobro pripremljenoj utakmici. Idemo dalje, za dva dana je nova utakmica.”

Martin Junaković, igrač Zadra:

“Ovo je bila preteška utakmica, više puta bi lomili utakmicu, ali onda bi se Alkar vratio. Novi je trener pa ima puno toga novoga što moramo shvatiti. Stvarno treba vremena, to se vidjelo danas da smo u nekim trenucima bili malo zbunjeni, ja prvi. Idemo dalje, idemo kod FMP-a pokušati odigrati najbolju utakmicu koju možemo i pokušati je dobiti.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...