Karuc o Zadraninu (33) koji je umro od korone: “Nije imao drugih bolesti, teški oblik infekcije doveo je do oštećenja organizma”

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, a dvije su osobe preminule.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 33 i 74 godine.

-33-godišnji pacijent bio je prije zaraze koronavirusm zdrava osoba bez prethodnih bolesti, no teški oblik infekcije doveo je do teških oštećenja organizma zbog čega je na žalost mladi čovjek preminuo. Pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru. 74-godišnji pacijent preminuo jučer u našoj bolnici  od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih komorbiditeta. Ovim putem izražavamo sućuti obiteljima  preminulih osoba, kaže zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc ističući da je u zadarskoj bolnici na COVID odjelima hospitalizirano sve više mladih.

-U jednom trenutku imali smo preko 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze. Preko 90 posto hospitaliziranih u našij bolnici nije cijepljeno, rekao je Karuc.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...