Konačni rezultat Meat Me Festivala; Za Odjel zadarske pedijatrije prikupljeno 72.935 kuna

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka predao je u četvrtak voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar prim. dr. sc. Sanji Delin, dr. med. ček u iznosu od 72.935 kn koji je prošloga tjedna prikupljen na Festivalu mesa „Meat Me 2.0“. Festival je održan na Staroj pijaci zadarske gradske Tržnice od 18. do 23. listopada. Ova donacija je prikupljena prodajom hrane i pića, a inicijativa da sredstva budu namijenjena baš Odjelu pedijatrije stigla je iz Lige za borbu protiv raka Zadar.

Primopredaji čeka nazočili su i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo mag. med. techn. Darija Katuša, glavna sestra Pedijatrije dr. sc. Marija Ljubičić, dr. med. Ante Tolić, pomoćnik ravnatelja za kontrolu kvalitete te Renato Kraljev i Neven Stojaković, glavni organizacijski operativci „Meat Me 2.0“.

Prim. dr. sc. Delin zahvalila je na donaciji te naglasila da će od prikupljenih sredstava nabaviti dva najsuvremenija bolesnička kreveta koji će, osim svoje primarne namjene, omogućiti najmlađim pacijentima da se osjećaju kao kod kuće, električno su prilagodljivi i posebno dizajnirani za akutnu i dugotrajnu njegu.

Na prvom „Meat Me 2.0“ 2019. godine za potrebe istog Odjela prikupljeno je 32.000 kn, a to su bila inicijalna sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata vrijednog 400.000 kn koji je danas u upotrebi. Direktor Mario Paleka istaknuo je da će TZ Zadar i na svojim budućim aktivnostima nastaviti prikupljati humanitarna sredstva za potrebe ovog bolničkog Odjela.

Turistička zajednica grada Zadra organizirala je „Meat Me 2.0“ u suradnji s brojnim partnerima koji su svojim donacijama ili radom pripomogli da Festival uspije. To se vidjelo po izuzetno dobroj posjećenosti svih programa usprkos obavezi da se u festivalski šator može ući samo uz predočenje COVID potvrde. Svaki posjetitelj, bio on turist ili Zadranin, kupnjom bona za hranu i piće pripomogao je ovoj, u suštini humanitarnoj, ali i turističko-gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji.

Kulinarski je festival bio podijeljen na tematske mesne dane, od janjetine do svinjetine. U tom su dijelu sudjelovali zadarski kuhari: Saša Began, Robert Pinto, Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko, Klaudio Mrkić, Ivan Turković i Karlo Bugarija. Također su sudjelovale i kuhinje ovih restorana, hotela i cateringa: Foša, Hedonist, Il Padrino, Trattoria Mediterraneo, U ribara, Dva ribara, Malo misto, Kornat, Bruschetta, Stipe, Stomorica, Hotel Mediteran, Konoba Skoblar, 4 kantuna, Zadar-Jadera, Catering Turisthotel, Sabunjar, Groppo, Kaštel, Catering Piazza, Roko i Stari most.

Svojim su donacijama mesa Festival potpomogle i zadarske mesnice Poličanka, Paleka, Biloglav i Lukin, vina vinarije iz Udruge vinara Zadarske županije Fiolić, Degarra, Kraljevski vinogradi, Glavić, MasVin i Poljak te rakije destilerije Mashtel. Vodu u bočicama za cijelo vrijeme trajanja Festivala osigurala je zadarska Santa, a Maraska je donirala sokove i alkoholna pića za svoje Cocktail show mini evente. Na Festivalu su sa svojim proizvodima i donacijskim sredstvima sudjelovali još i Metro, Kotanyi, Paška sirana, Ninska solana i OPG Bačić.

Za veliku gradeladu zadnjeg dana Festivala bila je zadužena Udruga mladih Puntamika, a svoj grill show s odležanim mesom iste je večeri imao vlasnik branda Beef Shop, Mišo Pešić. Svoj poseban prilog u odličnim burgerima dao je tim food trucka Picnic Mingle&Fun.

Za glazbeni dio programa bili su zaduženi zadarski DJ-evi Adam Abramović, Davor Valčić, Mate Kokić i Denis Ostrogonac, a završni koncert je imala grupa Swingers, dok je u jutarnjem programu zadnjeg dana svirala grupa Scifidelity Orchestra. Programe su vodili Jakov Mađarić, Nikolina Radić i Nebojša Prtenjača Prte.

Gotovo najvažnija, najmarljivija i najveselija osovina „Meat Me 2.0“ bili su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole: njih čak stotinu, kao i osam profesora škole bilo je uključeno u organizaciju Festivala, pripremu, podjelu i posluživanje hrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...