Košarkaši Zadra sutra dočekuju Cibonu, Marčinković je upitan zbog ozljede; “Nadam se da ćemo funkcionirati kao momčad”

Pred košarkašima Zadra dvije su utakmice u razmaku od svega jednog dana, najprije sutra u 20 sati u susretu trećeg kola ABA lige dočekuju Cibonu, zatim su na istom mjestu u subotu u 20.30 sati domaćini zagrebačkom Furniru, u četvrtom kolu HT Premijer lige. Tim povodom konferenciju za novinare održali su ubojiti zadarski tricaš Antonio Jordano i trener Ivan Perinčić.

Jordano se nada prvoj pobjedi u regionalnom natjecanju, iako tvrdi da neće biti nimalo lako protiv najvećeg hrvatskog rivala.

– Sigurno da nas očekuje vrlo teška utakmica, Cibona je u dobroj formi imaju dvije pobjede, ali mi igramo na svom parketu, dobro treniramo i znamo što nam je činiti kako bi upisali prve bodove, mislim da uz dobar pristup i energiju možemo slaviti. Već u subotu dočekujemo Furnir. Dvije utakmice u samo dva dana to sigurno nije lako, ključno će biti ući maksimalno u utakmicu. Protiv Furnira sve ovisi o nama, opet ću reći kako moramo ući u susret sa sto posto svojih mogućnosti, i onda neće biti nikakvih problema, završio je Jordano.

Pred mikrofone je stao i Ivan Perinčić, trener KK Zadra.

– Očekuje nas Cibona, derbi je posebna utakmica, tu ne odlučuje trenutna forma niti položaj na ljestvici, tu će od presudne važnosti biti veća volja, htijenje i zalaganje čitave momčadi, kao i inspiracija pojedinog igrača. Nadam se da ćemo protiv Cibone biti pravi, da ćemo funkcionirati kao momčad, kao što smo to bili na posljednjoj utakmici protiv Cedevite Junior. Cibona na početku ove sezone izgleda jako dobro, radi se o mladoj momčadi koja je izvrsna na vanjskim pozicijama. Prvenstveno će nam zadatak biti zaustaviti njihovu tranziciju, i svakako ćemo morati smanjiti broj izgubljenih lopti, kako im ne bi dopustili postizanje lakih poena. Split je pokazao kako s njima treba igrati, tako ćemo se i postaviti na parketu, kazuje Perinčić.

U subotu u dvoranu Krešimir Ćosić dolazi Furnir, momčad koja u Prvenstvu Hrvatske još ne zna za pobjedu, dok Zadar ima dvije pobjede i poraz.

– Igramo dan nakon utakmice s Cibonom, to nimalo nije lako, u domaćem prvenstvu sve ekipe igraju s velikim motivom kako bi nas pobijedile. Mentalno protiv Furnira moramo biti potpuno prisutni, ako pristup bude na visokom nivou tada problema neće biti. Dodao bi, kako u sljedećih osam dana imamo stvarno težak raspored, nakon ove dvije utakmice očekuju nas domaći dvoboji sa Splitom već idućeg utorka, zatim također kući Vrijednosnice Osijek u petak, i gostovanje kod Krke Novom Mestu u nedjelju 17. listopada. Neće nam biti lako, ali zato smo cijeli ovaj period naporno trenirali, kako bi sve to mogli izvući, jasan je trener Zadra.

Hoće li u sastavu na utakmici protiv Cibone biti povratnik u dres Zadra, Pavle Marčinković ?

– Još uvijek ne znam, Pavle je na posljednjem treningu koji je odradio sa Sonik Puntamikom dobio jedan nezgodan udarac, naletio je na lakat od Luke Tomasa i ima nekoliko šavova na usnici. U dogovoru s liječnicima vidjet ćemo hoće li Marčinković biti spreman nastupiti, bilo bi nam drago da bude mogao zaigrati, jer nam odlaskom Harrisa nedostaje igrač na vanjskoj poziciji, završio je Ivan Perinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...