Kućice na Muraju? Ne uskoro. Iz temelja se mijenja projekt, Ćurković: “Rast cijena aluminija nas je iznenadio”

Kućice na Muraju? Ne ubrzo. Niti jednom investitoru, doznajemo, neće biti isplativo realizirati postojeći projekt u okviru budžeta koji je osiguran. Rast cijena sirovina na globalnom tržištu jedan je od glavnih krivaca tomu.

Nenadane okolnosti prolongirat će uvođenje novog sadržaja i stvaranje prostora za razonodu na najdužoj zadarskoj promenadi u srcu grada.

Pročelnik Odjela za EU fondove Ante Ćurković kazuje nam kako se sredstva previđena za provedbu ovog projekta neće povećavati.

Uskoro nećemo sjesti s projektantom i konzervatorima i u okviru postojećeg budžeta izraditi novi projekt. Primarne promjene bit će u materijalu i oblikovnom pogledu. Naime, cijene aluminija i još nekih drugih građevinskih materijala su porasle i jednostavno ne možemo uklopiti projekt u financije koje smo za njega predvidjeli. Dobili smo jednu ponudu koja je bila previsoka te smo natječaj poništili. Tek po izradi novog projekta raspisujemo novi, kaže nam pročelnik.

Sjetimo, prema najavama iz ožujka već sredinom ljeta trebalo je biti postavljeno 10 kućica ugostiteljskog i trgovačkog sadržaja na platou iznad tržnice.

Za posao postavljanja kućica za koji Grad Zadar osigurava 800 tisuća kuna do danas se javila jedino tvrtka Minigradnja koja je ponudila 1.382.327 kuna za njegovu provedbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...