Legenda KK Zadra Nedjeljko Mišo Ostarčević o situaciji u klubu: “Kod momčadi ne vidim dovoljnu želju i borbu za pobjedom”

Ako za nekoga možemo kazati da je legenda KK Zadar, onda je to svakako bivši igrač Nedjeljko Mišo Ostarčević ( 69 ), koji još neko vrijeme boravi u našem gradu, nakon čega odlazi u SAD-e gdje živi. Nekadašnji sjajni krilni igrač smirenim glasom i biranim riječima, rekao nam je kako vidi situaciju u voljenom klubu.

– Ostao sam vezan srcem za KK Zadar i nemogu objektivno gledati na neke stvari, uvijek sam mišljenja da je Zadar najbolji, ali daleko je to od stvarnosti. Ponekad dođem na utakmicu, i primjetio sam da momčad ima nešto talenta, ali treba im vremena da se neke stvari poslože. Vidio sam, bar ja tako smatram, da momčad Zadra nema neku dovoljnu želju i motivaciju, ne vidim borbu kako bi se pobijedilo, što je loše. U moje vrijeme dok sam igrao, želja za dokazivanjem i pobjedama uvijek je bila prisutna. Naglasio bi, da ja na to gledam kao navijač, a ne kako neki stručnjak, u svakom slučaju, momci koji sad nastupaju za Zadar imaju potencijal i talent, kaže Ostarčević.

Kako gledate na omladinski pogon kluba ?

– Vidim da imaju odlične rezultate, ali što to znači ako se u dogovoru sa prvog ekipom ne realizira da netko od tih momaka igra i da dobije minutažu. Treba tim mladićima pružiti šansu da pokažu što znaju, međutim ,isključivo se traži rezultat. Žao mi je tih momaka, puno je stvari koje se trebaju ispraviti kako bi im se dala prilika, tu je u pitanju čitav niz okolnosti, govori Mišo.

Zadar se posljednjih nekoliko sezona bori isključivo za ostanak u ABA ligi, zbog čega je to tako ?

– Čujte, koliko para toliko muzike, i kad sam ja igrao nismo imali najbolje financijske uvjete u odnosu na ostale klubove bivše Jugoslavije. Ono što je mene i moje tadašnje suigrače krasilo je zajedništvo, želja i volja, kako bi pokazali ostalima tko smo i što smo, da nadoknadimo manjak novca, upravo s tim vrijednostima koje sam vam sad spomenuo, objašnjava legendarno krilo.

KK Zadar očekuje dodatna tri milijuna kuna iz gradskog proračuna, kakvo je vaše mišljenje oko toga ?

– Bez novaca se ne može, ne može se odvojiti klub od Grada, ili navijače od kluba. Svi moramo biti, slikovito ću to kazati na istoj frekvenciji, bez tog zajedništva nema sreće. Svakako sam za to da se klubu od strane Grada financijski pomogne. Što se mene osobno tiče, meni je klub puno više dao, nego ja njemu, iskreno će Ostarčević.

Na utakmicama nema puno bivših igrača, zašto ?

– Ako nema bivših igrača na tribinama, ali i u strukturi samog kluba, tada ne postoji ni prošlost kluba, koja bi se trebala povezati sa sadašnjošću. To je isključivo stvar samog kluba koji bi trebao nešto promijeniti po tom pitanju, veli Mišo smireno.

Bili ste veliki prijatelj sa Krešom Ćosićem, imali ste slična životna, ujedno i košarkaška razmišljanja, kako gledate na to ?

– Reći ću vam jednu stvar, Krešo se iz Amerike vratio u klub ne zbog novaca, nego zbog velike želje kao bi pomogao KK Zadru, samo da znate da je on propustio jako puno velikih ugovora sa NBA momčadima koje su ga htjele u svojim redovima. Novac mu ništa nije značio, igrao je sa velikom ljubavlju za svoj za klub. Kako bi rekli naši stari, onaj tko igra iz ljubav, igrao bi i za kilogram srdela, blitve ili krumpira, teško mogu to objasniti, to je cijela jedna filozofija, govori Ostarčević.

Krajem mjeseca vraćate se u SAD-e, gdje ste svojevremeno radili kao NBA skaut Bostona, Indiane i New Yorka.

– Živim u državi Utah, u gradu St. George, grad od 250 tisuća stanovnika koji se nalazi na jugu, u pustinji, završio je Mišo Ostarčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...