Legendarni komentator HTV-a: “Drago mi je bilo vidjeti Jazine na televiziji, uvijek sam galamio da košarku treba prenositi”

Legendarni tv komentator HTV-a Slavko Cvitković (71), već je sedam godina u zasluženoj mirovini, nazvali smo ga jer ga već neko vrijeme nema na Sportklubu, gdje honorarno prenosi košarkaške utakmice.

Bivši sam pušač tako da su mi pluća slaba, tlak me počeo zezati, pa šećer, osim toga i zub vremena je učinio svoje, cijepio sam se s dvije doze, uskoro će i treća, moram nešto raditi, nadam se da ću se brzo vratiti za mikrofon. Dio godišnjeg sam ovog ljeta propustio, namjeravao sam provesti u Zadru, ali liječnica mi je zabranila, a i imam i respekt i prema toj koroni, govori popularni Cvik.

Pratite li zbivanja u svijetu košarke?

Povremeno bacim oko, što se KK Zadra tiče drago mi je da je mladi Ivan Perinčić na kormilu, nadam se da će proći ove oscilacije i da će Zadar napokon pružati dobre partije. Također očekujem i dobre igre od ostala dva ABA ligaša Cibone i Splita. Mislim da se naši klubovi u ovoj ABA ligi, koja je u odnosu na Euroligu slabašna, napokon trebaju prestati boriti samo za ostanak, treba pokušati napraviti neke bolje rezultate, jasan je Cvitković.

Navijač ste Cibone, što reći o njima ?

Kažu da imaju dobru i kvalitetnu mladost, moram otići danas na utakmicu i sam se uvjeriti u to, međutim uvijek su u pitanju financije, a u politiku Cibone petlja se i novo rukovodstvo grada. Nadam se da se ta agonija kluba neće nastavi i dalje, veli Slavko.

HRT je jučer napokon prenosio jednu košarkašku utakmicu, Zadra protiv Cedevite Junior.

Toliko sam žuči potrošio svađajući se s mojima u redakciji, za divno čudo dobro je da sam još uvijek živ, uvijek sam galamio da košarku treba prenositi, drago mi je da sam jučer vidio dvoranu Jazine na televiziji, i njen poznati parket, kaže Cvitković.

Jeste li se napokon ostavili pušenja, bili ste i više nego strastveni pušač ?

Pušio sam u neograničenim količinama, da ostavio sam se nakon četrdeset i nešto godina koliko sam dimio cigaretu za cigaretom. To je jedan od mojih najvećih životnih uspjeha, ostavio sam se u svibnju 2015. godine, sad sam na žvakačima gumama, smije se Cvik.

Kad ćete do Zadra ?

Ne znam, malo ste mi poskupili što se tiče smještaja i apartmana, dozvolite mi da pozdravim sve moje prijatelje u Zadru, neću nikoga posebno izdvajati, prepoznat će se moji zadarski prijatelji sami, kroz smijeh je završio legendarni prvi televizijski košarkaški glas u Hrvatskoj, Slavko Cvitković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...