LOŠ ŠUTERSKI DAN Zadar poražen od Splita, Perinčić: “Najavio sam da će utakmica biti teška zbog ozljeda”

Zadar je u susretu 5. kola HT Premijer lige s 62:71 poražen od Splita. Presudio je prvenstveno loš šuterski dan domaćina koji je tricu gađao 5/23, dok je Ukić s druge strane jednak broj šuteva kroz obruč pogodio iz osam pokušaja.

Prva četvrtina prošla je u znaku odlične šuterske role Roka Lenija Ukića i dvije vrlo atraktivne završnice Uroša Lukovića. Splićani su u susret ušli izrazito raspoloženi iza linije 6,25, pa je to i rezultiralo vodstvom gostiju iz Splita 20:25 na  isteklu prvih deset minuta.

Jako dobra igra Splita prelila se i na drugo poluvrijeme pa su Splićani bili ekipa koja je većinu vremena držala vodstvo, dok se Zadar prvenstveno koncentrirao na poene pod košem jer je igra van reketa i realizacija van istog bila slaba, dok je Split do kraja prvog poluvremena svoje dobro šutersko izdanje od kraja prvog poluvremena smanjio na 30-ak posto, što ipak nije smanjilo prednost na velikom odmoru koja je tada iznosila jednakih pet poena kao i nakon prve četvrtine (32:37).

Kroz cijelu treću dionicu Zadrani su prijetili sa svih strana i pokušali broj koševa na svom kontu povećati u odnosu na Splićane, no usprkos svakoj pogođenoj trici ‘plavo-bijelih’ Splićani bi odmah odgovarali na isti način. Tako su Zadrani nekoliko puta stizali na samo dva koša minusa, ali ipak bezuspješno u naumu da konačno i dođu do vodstva tijekom prvog dijela nastavka, pa je Split na isteku tridesete minute susreta držao prednost, no samo od jednog koša razlike (54:55).

Poslije dugo vremena Zadar je ugledao i vodstvo na ovom susretu nakon onoga od tri razlike u prvoj četvrtini. To vodstvo nije bilo dugog vijeka, ali bio je pokazatelj toga da su igrači koje vodi Ivan Perinčić vrlo blizu nakon što je Split gotovo cijelo vrijeme držao vodstvo od pet poena prednosti. Lijepa vijest za domaće u današnjem susret stvorila se u činjenici da je Filip Paponja odsustvima Pavle Marčinkovića (koji nema pravo nastupa do 12. kola) i Justina Cartera (ozljeda) pronašao svoje ‘mjesto pod suncem’ na parketu dvorane Krešimir Ćosić, dok je Duje Brala postao standardni kotačić u ‘stroju’ ekipe Donatova grada koja je jučer tražila širinu u rosteru. Nažalost po Zadar ‘točku na i’ ovog susreta stavio je Roko Ukić koji je zadnje tri minute u potpunosti ‘privatizirao susret’ svojim ubačajima za tri i time prelomio susret. Split je susret mirno priveo kraju i uz to slavio 62:71.

Za Zadrane s 13 koševa najbolji je bio Uroš Luković, 12 je imao Dominik Mavra dok je s poenom manje završio Antonio Jordano. Za Splićane s pet pogođenih šuteva za tri kojima si je upisao 26 koševa najbolji je bio Roko-Leni Ukić, a duo McLean-Čampara susret je završio s po 10 koševa, a Amerikanac je uz to pridodao i 11 skokova.

Ivan Perinčić, trener Zadra: ‘U najavi utakmice sam rekao da će utakmica biti teška radi ozljeda, Luković je igrao pod injekcijom i dao ruke no na kraju nije mogao nastaviti, Drežnjak je nezgodno pao i time je potvrdio da smo trenutno u teškoj situaciji. Međutim na muci se poznaju junaci, okrećemo se Krki i Novom Mestu. Danas je Ukić odlučio utakmicu, a tome je i pripomogla činjenica da nije išao u Podgoricu gdje ga je trener sačuvao za današnji susret. On je pogodio par svojih šuteva koje nije moguće braniti radi njegove individualne kvalitete. Radi naše skraćene rotacije nedostajalo nam je na kraju malo preciznosti i malo više hrabrosti. Idemo dalje kada budemo kompletni to će biti neka druga priča, veseli me dobra partija mladih igrača.’

Srđan Subotić, trener Splita: ‘Bilo je tvrdo kao što smo i očekivali, držali smo ritam kroz cijelu utakmicu i imao sam osjećaj da nam fali samo jedan mali koračić za okrenuti susret u našu korist. Na kraju nam je Roko još jednom pokazao i dao taj svoj impuls napadački, a čim je on došao, dobra obrana koju smo imali kroz cijelu utakmicu spojila se s time i tako smo otišli na nedostižnu razliku.’

Roko-Leni Ukić, igrač Splita: ‘Mislim da smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, što je i rezultiralo time da su oni samo u par navrata imali vodstvo. Meni se sve otvorilo s par šuteva koje vježbam na treningu, i oni su rezultirali s par teških pogođenih šuteva. Još uvijek sam u fazi u kojoj se tražim, isto kao i cijela ekipa jer smo se kasno skupili i krenuli, ali smo u zadnjih tjedan dana pokazali da smo krenuli u dobrom smjeru i nadam se da ćemo tako i nastaviti.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...