“Meat Me 2.0”; Gastro event vraća se na Staru pijacu, kuhari će spremati jela od janjetine, teletine, svinjetine, peradi…

„Meat Me 2.0“ naziv je Festivala mesa 2021. godine koji će se u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra održati na Staroj pijaci od 18. do 23. listopada.

Zadarski Festival mesa 2019. godine bio je izuzetno uspješna i posjećena gastronomsko-zabavna manifestacija na kojem se Zadar predstavio s jednim dijelom svoje gastronomske baštine, onog njezinog dijela koji počiva na mesnim namirnicama i jelima, pa je organizacija „Meat Me 2.0“, drugog zadarskog Festivala mesa, logičan nastavak uspješnog gastro eventa.

„Meat Me 2.0“ će načinom organizacije svih segmenta programa biti sličan svojoj ranijoj verziji, ali će biti proširen na veći i zahtjevniji format.

Trajat će dvostruko više nego premijerni „Meat Me“.

U šest jutarnjih  programa, od ponedjeljka do subote, kuhari zadarskih restorana će osmišljavati gastronomski program i pripremati jela na pojedine mesne teme: janjetinu, teletinu, svinjetinu, perad…

Programi će trajati od 10 do 14 sati s tim da će se prva dva sata nuditi jela tipična za da dalmatinske marende, dok će u drugom dijelu programa kuhari pripremati kreativnija i složenija jela.

Dva večernja programa „Meat Me 2.0“ održat će se na kraju tog „mesnog“ zadarskog tjedna, 22. i 23. listopada od 18 do 24 sata.

Zamišljeni su kao velike zabave s roštiljima, glazbom uživo, voditeljima i  gostujućim gastronomskim iznenađenjima.

Za potrebe „Meat Me 2.0“ na platou južnog dijela zadarske Pijace bit će postavljen veliki šator, tako da će se programi moći odvijati i u slučaju lošeg vremena. U organizaciji ovog složenog projekta kojem je cilj, između ostaloga, obogaćivanje turističke i gastronomske ponude Zadra u posezonskom razdoblju, sudjeluje niz partnera.

To su prvom redu vlasnici zadarskih mesnica, zatim učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, zadarski ugostitelji, kuhari i vlasnici restorana na Poluotoku, vinari okupljeni u

Udrugu vinara Zadarske županije, nekoliko najvećih proizvodnih i trgovačkih tvrtki u Zadru i drugi.

Način prodaje hrane i pića na „Meat Me 2.0“ bit će istovjetan onome od prije dvije godine – samo s bonovima u vrijednosti od 20 i 10 kuna. Naime, meso i druge namirnice za ovu manifestaciju bit će donirane, a čisti prihod, kao humanitarna donacija, namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.

Organizator će posebnu pozornost posvetiti poštivanju epidemioloških mjera, jer se očekuje dobra posjećenost manifestaciji i svih njezinih šest jutarnjih i dva večernja programa.

Detaljan program „Meat Me 2.0“ bit će obavljen početkom sljedećeg tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...