Meat Me se nastavlja danas s novim mesnim programom – jelima od peradi koja će spravljati chef Tomislav Karamarko

Već prvi dan Festivala mesa „Meat Me 2.0“, kojeg u suradnji s brojnim partnerima organizira Turistička zajednica grada Zadra, bio je odlično posjećen mada se u ponedjeljak ujutro, kada je Festival otvoren, činilo da to tako neće biti. Obavezno predočenje COVID potvrde je nakratko izgledalo kao prepreka zbog koje će posjet biti slabiji od očekivanog. No, nije bilo tako. Do kraja dana u 14 sati prodano je preko 300 porcija jela od janjetine, jer je ta vrsta mesa bila tema prvog dana, te otprilike isto toliko bonova za kupnju pića, vina zadarske Vinarije „Fiolić“, žestica destilerije „Mashtel“ te sokova i cocktaila zadarske „Maraske“. Cocktaile su spravljali učenici zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, koji su i inače sa svojim  profesorima bili sve prisutni na južnom platou Stare pijace, jednako marljivi i veseli.

Jela od janjetine spravljali su chef zadarskog Restorana „Foša“ Saša Began, koji skuhao veliku zdjelu janjećeg gulaša s bižima i ispekao otkoštenu i rolanu janjeću potrbušinu, te chef Trattorie „Mediteraneo“ Robert Pinto koji je skuhao dvije zdjele, jednu s proljetnim, a drugu s jesenskim janjećim gulašom. Bez obzira na količinu, sve vrste gulaša su planule već do podne, a onda su se učenici – budući kuhari škole na Boriku uhvatili okruglog Ofyr roštilja, inače dijela opreme pokretnog fast fooda „Picinic Mingle&Fun“, na kojem su pekli komade janjetine. Tada se na Staroj pijaci stvar zahuktala, a u velikom broju su došli i turisti kojih, očito, u Zadru i u ovim jesenskim danima još uvijek ima podosta.

Janjetinu za prvi dan „Meat Me 2.0“ osigurale su zadarske mesnice, Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“, kruh je osigurala Tvornica kruha Zadar, a na Festivalu su bili prisutni i sljedeći partneri: „Paška sirana“ sa svojim sirevima, OPG Butić sa sjajnim pršutima i pancetama, Ninska solana i „Kotany“ sa svim vrstama začina te Trgovački lanac „Metro“. Animatori prvog dana festivala bio je odličan dvojac s Antene Zadar, voditelj Jakov Mađarić i DJ Adam Abramović.

„Meat Me 2.0“ se nastavlja danas s novim mesnim programom – jelima od peradi, točnije od pulastra. Kuhar moderator drugog će dana biti chef Tomislav Karamarko, a u gastronomskom programu će sudjelovati zadarski restorani „Zadar-Jadera“, „Malo misto“ i „Kornat“. Predstavljanje svojih proizvoda će imati zadarska tvrtka „Marikomerc“, sa svojim pićima će i u utorak biti prisutni „Mashtel“ i „Maraska“ te voda „Santa“, a točit će se vina „Kraljevskih vinograda“.

Animator drugog dana bit će DJ Davor, koji će puštati najbolju glazbu iz svoje fonoteke do kraja Festivala.

Slasne mesne porcije moći će se kupiti uz bon koji stoji 20 kn, piće uz bon od 10 kn, a sav prihod s „Meat Me 2.0“ je namijenjen Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.  I, naravno, bez COVID potvrde, bilo trajne ili privremene na Festival se ne može ući.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...