Na Zadarhalfu snimljen prvi dio dokumentarca o životu bivšeg profesionalnog košarkaša koji je ranjen u terorističkom napadu

”Prije pet godina mislio sam da ću umrijeti. Toliko sam sretan da i dalje mogu uživati u životu, da imam obje noge i da mogu izazvati samog sebe na utrku poput ove. Ovdje u Punta Skali odradio sam prvu etapu prema cilju”.

Ovo su riječi Sebastiena Bellina, bivšeg profesionalnog košarkaša teško ranjenog za vrijeme terorističkog napada u Brusselu 2016. koji je sa suzama u očima stigao na cilj ovogodišnjeg Zadarhalfa u Falkensteiner Punta Skala resortu. Iako još uvijek teško hoda Bellin je uspio – 1900 metara plivanja, vožnja bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara – za mnoge nemoguća misija.

Tog nesretnog 22. ožujka bio je na putu svojoj obitelji u SAD kada su bombe eksplodirale u zračnoj luci. Sebastien je zadobio teške ozljede lijeve noge. Liječnici su sumnjali hoće li ikada više moći hodati i pripremali ga za amputaciju, ali Bellin se danas sprema za legendarnog Ironmana i Hawaii Konu 2022.! Uz pomoć trenera Luca Van Lierdea, dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman disciplini, postigao je gotovo nemoguće.

U Punta Skali u stopu ga je pratila snimateljska ekipa koja snima dokumentarni film o njegovom nevjerojatnom životu koji će između ostalih TV postaja biti emitiran na belgijskoj državnoj televiziji, a zainteresiran je i Netflix.

”Zašto Zadarhalf od svih svjetskih triatlona? Kao prvo, volim Hrvatsku, a kao drugo najbolja ste košarkaška zemlja na svijetu. Igrao sam u Hrvatskoj mnogo putu kao profesionalni sportaš. Na Zadarhalfu je sjajna sportska atmosfera, Punta Skala je predivna”, rekao je Bellin.

Ove se godine u Falkensteiner Punta Skali natjecalo više od 350 profesionalnih sportaša i amatera iz čak 20 zemalja – što je ujedno i savršena turistička promocija.

”Zadarhalf triatlon je naš zaštitni znak, tako da nam ovakve priče i suradnje znače jako puno i daju dodatni vjetar u leđa. Cilj nam postati jedinstven sportski i ekološki resort u regiji. Raduje nas što to prepoznaju brojni sportaši svjetskog glasa i rado nam se vraćaju”, poručuju iz Punta Skale.

Sebastien će u studenom imati važnu operaciju i izvaditi sve metalne poluge iz noge. Čeka ga deset mjeseci za oporavak i pripremu za Hawaii Konu. Svaka etapa bit će zabilježena kamerom.

”Ovo je bio prvi korak, najvažniji korak. Želim ljudima reći da mogu biti žrtve ili borci. Ja sam danas dokazao da nisam žrtva”, zaključio je.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...