Nesuđeni igrač Zadra uhvaćen u velikoj NBA prevari teškoj 4 milijuna dolara

Američka policija provela je veliku akciju i razotkrila prevaru u kojoj je sudjelovalo čak 18 bivših NBA košarkaša, među kojima i nekadašnja zvijezda Cibone – Alan Anderson! Kao i nesuđeno pojačanje Zadra Glen Davis.

Na teret im se stavlja to da su od 2017. do 2020. organizirano lažirali zahtjeve za naknadu medicinskih i stomatoloških usluga koje se zapravo nikada nisu dogodile, a naplaćene su 3,9 milijuna američkih dolara, od čega je igračima pripalo oko 2,5 milijuna, prenosi Večernji.

Do ovih informacija stigao je američki NBC i objavio je sva imena uhićenih košarkaša. To su redom: Milt Palacio, Sebastian Telfair, Antoine Wright, Darius Miles, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Glen Davis, Jamario Moon, Terrence Williams, Alan Anderson, Tony Allen, Shannon Brown, William Bynum, Melvin Ely, Christopher Douglas-Roberts i Tony Wroten.

Dakle, većinom je riječ o igračima koji nisu imali unosne ugovore ili iznimno bitan status u momčadima za koje su igrali pa im je ovaj novac, koji su dijelili međusobno, dobro došao.

Najveća zvijezda svakako je Glen Davis, član proslavljenih Boston Celticsa iz 2008. i košarkaš kojem se predviđala svijetla budućnost. No nikad je nije dostigao. Posljednje što smo od njega u Hrvatskoj čuli bilo je kad se 2018. pojavio u Zadru i trebao biti pojačanje, ali odmah su ga potjerali jer je bio u katastrofalnoj formi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...