Od sutra pa do kraja ožujka kratka svjetla moraju biti upaljena i danju

Od 1. studenog do 31. ožujka i danju na motornim vozilima obavezno je korištenje dnevnih ili kratkih svjetala, a kod motociklista i mopedista ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu, podsjećaju iz Hrvatskog autokluba na članak 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Vozači, oprez. Gusta magla smanjuje vidljivost

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povodom blagdana Svih svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 15 do 23 sata, a sutra, 1. studenog, od 14 do 23 sata.

Na dionici državne ceste DC66 Mošćenička Draga – Brseč danas između 6 i 18 sati zbog snimanja filma promet će se povremeno zaustavljati u kratkim vremenskim intervalima. Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju dva sata, a na prijelazu Tovarnik/Šid na ulaz tri, a na izlaz četiri sata.

U prekidu je trajektna linija Prapratno – Sobra. Ostale linije plove redovito.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...