Cestitka_Uskrs

Odlične vijesti iz Amerike; Zauzeli smo deveto mjesto na listi 20 najboljih destinacija

Odlične vijesti za Hrvatsku stižu iz Amerike.

Naša je zemlja prepoznata kao jedna od top svjetskih destinacija zauzevši odlično deveto mjesto na listi 20 najboljih destinacija po izboru čitatelja popularnog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast Travelera, odnosno u sklopu dodjele prestižnih nagrada Condé Nast Travelers’ 2021 Readers’ Choice Award.

Navedenu listu predvode Portugal, Novi Zeland, Japan, Maroko, Šri Lanka, Italija, Island i Grčka, zatim slijede Hrvatska te Turska, Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini.

„Vijest da su čitatelji Condé Nast Travelera prepoznali Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih zemalja na svijetu izuzetno nas veseli. Potvrda je to iznimnog ugleda naše zemlje među američkim ljubiteljima putovanja koji Hrvatsku doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju“, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a na tržištu SAD-a, nadodavši kako ovo priznanje ujedno predstavlja veliku motivaciju u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najomiljenijih destinacija Amerikanaca.

Dodajmo kako nagrade Readers ’Choice Awards predstavljaju najdugovječnije i najprestižnije priznanje izvrsnosti u industriji putovanja, a dodjeljuju se na temelju glasova više od 800 tisuća čitatelja Condé Nast Travelera koji su slali odgovore i ocjene temeljene na iskustvu stečenom tijekom putovanja diljem svijeta.

„Naša zemlja na američkom tržištu bilježi kontinuiran rast prepoznatljivosti, ali i potražnje. Navedeno potvrđuje i turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu ove godine u kojem su američki turisti ostvarili rast od 454 posto u dolascima i 304 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nastavak pozitivnih trendova očekujemo i u narednim godinama tijekom kojih ćemo nastaviti pozicionirati Hrvatsku kao poželjno europsko turističko odredište“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...