Posljednji ispraćaj Vanje Dukić bit će u Zadru; Unatoč povratku agresivnog raka nikad se nije predala, i dalje se samo smijala

Preminula je 37-godišnja Vanja Dukić, bodibilderica koja je bolovala od karcinoma dojke. Karcinom joj je dijagnosticiran kada je imala 24 godine, a tada je uspješno operirana.

Nastavila je raditi i trenirati te ići na kontrole svakih šest mjeseci. Sve je bilo u redu do listopada 2019. godine kada su nalazi pokazali da se karcinom vratio u još agresivnijem obliku, s metastazama kojih je bilo previše za operaciju.

Vanja Dukić odmah je krenula na kemoterapiju tijekom koje nije klonula nego je govorila kako će se disciplinom oduprijeti bolesti. Glas Istre javlja kako u prilog tome govori i to da je konstantno radila na body buildingu u čemu je nisu spriječile ni jake mučnine.

Trenirala je vođena željom da nastupi na Državnom body building natjecanju. Govorila je kako želi biti primjer drugima i pokazati im da “ne žale za onim što nemaju nego da prihvate što imaju”.

“Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bezveze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti”, govorila je tada.

 

‘Izguram svaku kemoterapiju i idem dalje’

Vanja Dukić je prije samo godinu dana na porečkom Sajmu sporta nasred pozornice pokazala rezultate svojih treninga, a onda je posve neočekivano, uz veliki osmijeh na licu skinula periku koju je nosila i pokazala ćelavu glavu koja je pokazivala njezinu dugogodišnju borbu s karcinomom. Ostala je bez kose uslijed brojnih kemoterapija. Jednom je ispričala i kako se nosi sa svime.

“Izguram svaku kemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim si ga uljepšati što bolje. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmiješim se i uživam u životu, u svakom trenutku”, rekla je svojevremeno za 24 sata. Njezin posljednji ispraćaj bit će u Zadru, a od nje se opraštaju suprug Denis, 16-godišnja kći Lana, prijatelji i treneri iz pulskog Body building kluba Mornar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...