PU zadarska danas do 15 sati na Muraju izlaže policijsko naoružanje, opremu i vozila

Danas u vremenu od 09,00 – 15,00 sati, Hrvatska policija, Policijska uprava zadarska na Bedemima zadarskih pobuna izlaže dio svoje opreme i sredstava, kojima se koristi u svakodnevnom radu, a sve kako bi žitelji našega grada Zadra i cijele Zadarske županije živjeli u miru i sigurnosti, stoga pozivaju građane da im se pridruže i posjete izloženo policijsko naoružanje, opremu i vozila.

-Ovo je danas na tridesetu obljetnicu obrane Zadra jedinstvena prilika da se prisjetimo važne i nemjerljive uloge zadarske policije u obrani svoga grada.

Već na samim počecima velikosrpske pobune i okupacije velikog dijela zadarskog zaleđa, policajci, prvenstveno pripadnici Specijalne policije, predvođeni legendarnim zapovjednikom Đurom Županom i tadašnjom upravljačkom strukturom policijske uprave, stali su časno i nepokolebljivo na branik hrvatskog prostora i naroda.

Među rijetkim smo narodima u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju takve redarstvene snage koje su neposredno i u najvažnijim trenucima sudjelovali u pobjedi za slobodu svoje Domovine.

Za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda plaćena je visoka cijena u žrtvi hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika. Svima njima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima danas posebno odajemo počast i zahvalu.

U ovoj svečanoj prigodi čestitamo svim građanima grada Zadra spomen na jedan od najznačajnijih događaja iz Domovinskog rata, 06. listopada 1991. godine, Dan obrane Zadra, ističu iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...