RASPALA SE VEĆINA U ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI Kapović: “Nećemo dati podršku županu Longinu”

“Većina uspostavljena u Županijskoj skupštini Zadarske županije 17. lipnja 2021. više ne postoji. Klub vijećnika Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU neće dati podršku županu Longinu na današnjoj sjednici, obznanio je jutros Kristijan Kapović, koordinator ove političke platforme.

Napomenimo, još prošli tjedan bilo je evidentno da je većina u Županijskoj skupštini na klimavim nogama. Kapović je na konferenciji za medije obznanio kako je nezadovoljan participacijom koalicije u aktualnoj vlasti.

– Želimo participirati u upravljanju Zadarskom županijom sukladno dobivenim mandatima. Ako do toga ne dođe, onda ni naša participacija u skupštinskoj većini nema smisla. Želimo krenuti raditi, jer nismo tu kako bi podržavali županijsku politiku koja je bila provođena posljednje četiri godine. Matematički se sve zna i nema tu nikakvih tajnih dogovora ili nekakvog ucjenjivanja. Mi to i ne želimo. No ukoliko župan Božidar Longin to onemogući, onda ne možemo dalje surađivati. Ne želimo sudjelovati u vlasti da bi bili dizači ruku, nego da bi realizirali naše projekte u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i socijali, koje smo na razini mikrolokacije već uspješno realizirali. Mi nosimo 50 posto političke odgovornosti prema javnosti, jer smo formirali većinu, pa samo tražimo ono što su nam građani dali. Ne daje nama HDZ ništa, pitanje je samo hoćemo li s naša tri mandata participirati u većini ili nećemo. Nije ovo dječji vrtić, idemo kao odrasli i politički ljudi sjesti za stol i dogovoriti kako ćemo realizirati političke interese i interese građana koji su nam dali povjerenje, istakao je tom prilikom Kapović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...