RAZGOVOR Bepo Bajlo: “Zadar zaslužuje prvoligaša, to će se dogoditi za tri do četiri godine”

Profesor Josip Bepo Bajlo (77) svima je u Zadru poznat, nakon bogate veslačke karijere radio je kao trener, direktor i predsjednik nekadašnjeg prvoligaša NK Zadra, a danas je savjetnik Damiru Kneževiću predsjedniku HNK Zadar, koji trenutno nastupa u 3. HNL – jug.

Profesor Bajlo je prisutan na svakoj utakmici kluba, ide čak i na gostovanja, uvijek je se njegova riječ poštuje i cijeni. Živa je enciklopedija sporta i u razgovoru nam je otkrio kako gleda na trenutnu situaciju u HNK Zadar.

– Potencijala u momčadi svakako ima, novi smo u toj trećoj ligi, imamo u momčadi iskusnijih igrača, ali nisu još nastupali u trećoj ligi, sve ja to pratim. Ova liga je izuzetno kvalitetna, ako  prvenstvo ne shvatimo ozbiljno i ne dovedemo još dva do tri kvalitetna pojačanja, teško ćemo izboriti viši rang natjecanja, govori Bepo.

U 3. HNL-jug nema lakog protivnika, tu se igra čvrsto i treba se stvarno potruditi kako bi se upisala pobjeda ?

– Od ukupno pet regija u Hrvatskoj, ova naša dalmatinska 3. HNL-jug je najkvalitetnija. Ljudi koji vode HNK Zadar nakon završetka prvog dijela sezone trebaju sjesti i dogovoriti kakva nam pojačanja trebaju, jasan je Bajlo.

Gledatelji su se zaželjeli kvalitetnog nogometa, vidjelo se to po posjeti na prijateljskoj utakmici s Hajdukom na Stanovima bilo je 2 500 gledatelja ?

– Sigurno, Zadar je grad koji zaslužuje prvoligaša, svi koji su bili na utakmici protiv Hajduka sigurno žele gledati HNK Zadar opet u 1. HNL. Dodao bi, kako smo mi upravo na igralištu Stanovi dok smo bili prvoligaši imali najviše publike odmah iza Hajduka, veli Bepo.

Kad bi se po vašem mišljenju HNK Zadar mogao vratiti u 1. HNL ?

– Nadam se za tri do četiri godine, prognozira legenda zadarskog sporta.

Licenca za igranje na Stanovima bi mogla biti problem ?

– Nadam se da će Grad Zadar imati razumijevanje oko toga, da ćemo napraviti sve što jedan dobar stadion treba imati, objašnjava Bajlo.

Profesore jeste li se povukli iz nogometa, kakav je vaš status ?

– Ma kakvi, nisam se povukao, imam četrdeset godina staža, ovom mladom vodstvu savjetima i iskustvom pomažem da i oni stasaju, nadam se da će vodstvo kluba naslijediti ona moja razmišljanja, iskren je poznati zadarski brk.

Hajduk je slavio protiv HNK Zadar visokim rezultatom 0-6, komentar ?

– Preležerno su naši igrači ušli u utakmicu, trebali su odgovornije shvatiti susret, a ne da se ovako blamiraju, razočaran je profesor.

Vaš brat Romano je u mirovini, uz vas je bio legendarni veslač, kasnije i trener u VK Jadran – Zadar ?

– Imao je zdravstvenih problema, hvala Bogu to je sad sanirano, može normalno funkcionirati. Evo nedavno je bio kod mene na ručku i presretan sam što sam brata vidio u jednom dobrom izdanju, završio je Josip Bepo Bajlo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...