Šime Erlić: “Na području grada provodi se 2,09 milijardi kuna EU projekata”

Na Sveučilištu u Zadru održana je početna konferencija na kojoj je bilo riječi o obnovi stare Tehničke škole na Poluotoku.

Okupljenima se obratio i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, koji je istaknuo da do ovakvih projekata ne dolazi slučajno, kao ni do sedam preostalih preko kojih se u Gradu kroz ITU mehanizam ulaže preko 173 milijuna kuna.

– Ovo je osmi kapitalni projekt koji se provodi kroz gradsku strategiju urbanog razvoja i EU ITU mehanizam i uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 173 milijuna kuna. Uz njega tu su još Centar za mlade, okoliš centra za mlade, obnova crkve sv. Nikole, zona Crno, novi poduzetnički inkubator, uređenje Tuđmanove ulice sa ITS-om i projekt ZUM 4.0…

U Zadru se trenutno odvija nadogradnja javnih sadržaja i usluga pogonjena sredstvima EU fondova

– To je samo dio ITU sredstava, a ako pogledamo širu sliku onda vidimo kako se na području grada provodi 2,09 milijardi kuna EU projekata! I tu imamo niz projekata od vodne aglomeracije, bolnice, bedema, Providurove palače, rive, Liburnske obale, Centra za gospodarenje otpadom, itd. To je nevjerojatan niz javnih projekata, kazao je državni tajnik Erlić.

Strategija urbanog područja Zadra je donesena prije pet godina i vezana je uz EU izvore financiranja.

– Strategija urbanog područja Zadra je donesena 2016. godine i vezana je uz EU izvore financiranja te ITU program, tako da je već tada pomno planirano i promišljeno utrt put ka razvoju i realizaciji svih ovih projekata, a ne treba zaboraviti ni da su u izradu te Strategije vrlo transparentno sudjelovali brojni Zadrani iz javnog civilnog i privatnog sektora i da ju je naposljetku usvojilo tadašnje Gradsko vijeće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...